Verticuteren

Met verticuteermachines en -hulpmiddelen verticuteer je eenvoudig jouw gazon. Bustotaal biedt verschillende verticuteermachines, harken en andere hulpmiddelen aan voor het verticuteren.

Waarom verticuteren?

Bij verticuteren wordt het gras gemaaid en worden daarmee mos en oude grassnippers verwijderd. Hierdoor kan de bodem meer zuurstof opnemen, waardoor het gazon sneller zal groeien. Na het verticuteren van jouw gazon is het bodemgebied vrij van doodgras en ongewenste vervilting.

Verticuteren kan gedaan worden wanneer jouw gazon minimaal 3 jaar oud is. Tijdens het verticuteren wordt gras met onvoldoende wortel namelijk verwijderd. Pas gelegd gras heeft nog niet voldoende gegroeid om houvast te bieden en is hierdoor niet geschikt voor verticuteren.

Juist verticuteren

Het is belangrijk om regelmatig jouw gazon te verticuteren, maaien en bemesten. Hierdoor blijft het gras mooi en gezond. Over het algemeen kan een verticuteermachine van april tot september gebruikt worden, omdat het gras dan de ideale grondtemperatuur heeft. Om op een goede manier jouw gazon te verticuteren moeten een aantal stappen worden genomen:

      • Jouw gazon moet al minimaal twee keer gemaild zijn in de lente
      • Voor dat je begint met verticuteren moet het gazon zo kort mogelijk gemaaid worden. De ideale hoogte is 4 centimeter
      • De bodem dient goed droog te zijn, zodat het verticuteren makkelijker gaat en de machine wordt beschermd

Bemest jouw gazon na het verticuteren, zodat het gazon alle voedingsstoffen goed op kan nemen. Mocht het gras op bepaalde plekken te veel uitgedund zijn, dan wordt aanbevolen om op die plekken te zaaien.

Bestel nu online!

Al onze verticuteermachines en -hulpmiddelen zijn online verkrijgbaar. Wij zorgen ervoor dat het snel en vertrouwd bij jou thuisbezorgd worden.