Basalt split

Wilt u basalt split kopen? Bij Bustotaal koop je heel eenvoudig grijs basalt split in voordelige Big Bags. Je hebt bij ons de keuze uit vier verschillende formaten basalt split, van het fijne basalt 8-16 tot de grovere stukken basalt 90-150 mm. Basalt split wordt geleverd in Big Bags van 1000kg (1m³) en is goed voor een oppervlakte van ongeveer 14 m².

 • Voordelig maar luxueus
 • Verschillende formaten
 • Prachtige grijze kleur waardoor je tuin optisch groter lijkt

Begin snel met het bestellen van dit prachtige grijze basalt split en geef je tuin of oprit een prachtige ruimtelijke uitstraling!

basalt split materiaal
Toon Filters

Wat is basalt split?

Basalt is een zogenaamd stollingsgesteente, het wordt gevormd door de stolling van lava. Doordat het lava in contact komt met het aardoppervlak koelt het in snel tempo af en wordt het basalt gevormd. Basalt split staat bekend om zijn hoge dichtheid wat het een zeer sterk gesteente maakt, daardoor wordt het ook wel gebruikt voor kademuren en dijkbekleding.

Waarvoor wordt basalt split gebruikt?

Veel van onze klanten gebruiken basalt split voor in de tuin, bijvoorbeeld voor het aanleggen van sierlijke tuinborders. Doordat ons basalt een grijze kleur heeft en niet de vaak voorkomende donkerdere antraciet kleur, lijkt uw tuin optisch groter. Een andere vaak gebruikte toepassing is het aanleggen van een oprit of parkeerplaats. Hiervoor wordt het 8-16 mm formaat basalt split meestal gebruikt. Wil je voorkomen dat er onkruid tussen het basalt naar boven komt? Legt dan altijd worteldoek aan voordat je begint met het aanleggen van de tuinborders of oprit.

  • Aanleggen van tuinborders
  • Aanleggen van parkeerplaatsen
  • Aanleggen van de oprit

Er zijn diverse voordelen aan het  gebruiken van Basalt split in de tuin of voor een oprit:

 • Duurzaamheid: Basalt split is een stollingsgesteente en daardoor vrijwel onverslijtbaar, wat betekent dat het jarenlang meegaat zonder veel onderhoud nodig te hebben.
 • Uitstraling: Basalt split heeft een mooie, donkere kleur en een natuurlijke uitstraling, wat bijdraagt aan de sfeer van je tuin of buitenruimte.
 • Functioneel: Basalt split is geschikt voor een brede toepassingsmogelijkheden, zoals het bekleden van paden, terrassen of borders. Het biedt een stevige en slipvrije ondergrond en is weersbestendig.

Hoe snel is de levering?

Wij streven ernaar om het basalt split binnen 3 werkdagen bij je thuis af te leveren. Na bestelling ontvang je een e-mail met het geplande aflevermoment. Het split wordt bij je thuis afgeleverd in een big bag op een pallet.

Als u een bestelling van boven de 200,- euro plaatst bij Bustotaal wordt de bestelling natuurlijk gratis verzonden door heel Nederland!