Split

Wil je split kopen? Bij Bustotaal hebben we het perfecte split voor jou! Met ons hoogwaardige split kun je gemakkelijk een prachtige oprit, parkeerplaats of pad aanleggen. We bieden maar liefst negen verschillende soorten split aan, dus je vindt altijd wat je zoekt. Onze breuksteentjes zijn van uitstekende kwaliteit en worden gratis in een Big Bag bij je thuisbezorgd. Benieuwd welke soort split het beste bij jou en jouw tuin past? Lees dan verder!

split-kopen
Toon Filters

Wat is split?

Split online bestellen is nog nooit zo eenvoudig geweest als bij Bustotaal. Maar wat zijn splitstenen eigenlijk? Split, ook wel breuksteen genoemd, ontstaat door het splijten van grote brokken steen. Deze steentjes worden gewonnen uit steengroeven in gebergten. Door het breken krijgen de steentjes hun herkenbare puntige en hoekige vorm. Dankzij deze vorm bewegen de stenen nauwelijks wanneer ze eenmaal zijn gelegd, waardoor ze perfect zijn voor opritten en paden.

Split voor je oprit

Onze stenen zijn ideaal voor opritten vanwege hun vorm, die weinig tot geen beweging toelaat. Bovendien zijn ze zeer sterk en kunnen ze de druk van autobanden goed weerstaan. Hierdoor ontstaan er geen kuilen of bandensporen in je oprit. Bij Bustotaal bieden we een breed scala aan maten en kleuren, zodat je altijd de perfecte oprit kunt creëren die bij jou past!

Split in je tuin!

Split kan ook uitstekend dienen als zowel nuttig als decoratief materiaal in je tuin! Dankzij de vele kleurenopties kan dit gesteente een grote impact hebben op de uitstraling van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor lavakorrels voor een rood-grijze look of ga juist voor basalt voor een klassieke grijze uitstraling. Al onze soorten gesteente zien er prachtig uit in je tuin, dus het is aan jou om te bepalen welke soort je voorkeur heeft.

Het verschil tussen split en grind

Voor opritten en tuinen wordt vaak split of grind gebruikt, maar wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Split is een afgebrokkeld stuk steen en wordt daarom ook wel breuksteen genoemd. Door het afbrokkelen krijgen de breukstenen hun herkenbare hoekige en puntige vorm. Grind daarentegen is volledig rond, doordat het in water of ijs wordt meegenomen. De stroming zorgt ervoor dat de grindstenen volledig rond worden ‘geslepen’.

De voordelen van split kopen

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het kopen en gebruiken van split. Of je het nu in de tuin of voor een oprit wilt gebruiken, de breukstenen zijn niet alleen mooi, maar ook zeer nuttig. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 1. Dankzij de scherpe en puntige hoeken vallen de breukstenen gemakkelijk in elkaar en liggen ze stevig en stabiel tegen elkaar. Dit is ideaal voor een oprit of looppad.
 2. Split is over het algemeen goedkoper dan grind.
 3. Bij Bustotaal vind je een breed scala aan soorten, inclusief verschillende kleuren en groottes. Er zijn dus volop mogelijkheden!
 4. Het laat water door, wat goed is voor je tuin.
 5. De breukstenen zijn zowel functioneel als decoratief en kunnen overal worden gebruikt!

Ben je overtuigd van de voordelen? Bestel dan snel in onze webshop!

Nadelen van split?

Natuurlijk zijn er enkele nadelen verbonden aan het gebruik van breuksteen. Gelukkig zijn deze nadelen niet ernstig en goed te overzien. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

 1. De breukstenen kunnen gemakkelijk op plekken terechtkomen waar je ze liever niet wilt hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk onder autobanden vandaan springen, waardoor ze naast de paden of opritten terechtkomen. Gelukkig kun je ze eenvoudig terug harken.
 2. Het lopen over split kan een geluid maken. Dit is geen groot probleem en kan voor sommigen zelfs een aangenaam geluid zijn.

Onze verschillende soorten split

Bij Bustotaal kun je maar liefst 9 verschillende soorten split kopen, elk met hun eigen bijzondere eigenschappen en kleuren. Hieronder staan ze voor je op een rijtje:

 • Ardenner split: afkomstig uit de Ardennen, van kalksteen, sterk en verkrijgbaar een elegante grijze kleur.
 • Basalt split: gevormd door de stolling van lava, zeer dicht gesteente, gebruikt voor kademuren en dijkbekleding, verkrijgbaar in verschillende groottes.
 • Grauwacke split: natuurlijk ogende soort, bestaande uit verschillende soorten zandsteen, bruin grijze kleur voor een natuurlijke uitstraling.
 • Jura split: gele, robuuste soort die zorgt voor een warme uitstraling in de tuin, erg populair.
 • Lava split: afkomstig van lavagesteente, zeer poreus door de vele luchtbellen bij het stollen van lava, kan worden gebruikt als opvulling van funderingen, drainage onder sportvelden of decoratief voor een ruwe eilandachtige uitstraling.
 • Noors split: afkomstig uit Noorwegen, mooie lichtgrijze kleur, populair als oprit- en tuinverharding.
 • Taunus quartz: kwartsiet split, hard en duurzaam, geschikt voor opritten en terrassen.
 • Doornikse: een beige/bruine kalksteen uit Doornik, België, vaak gebruikt voor tuinpaden en terrassen.
 • Elbe Split: grindachtige splitsoort met een lichtbruine kleur, afkomstig uit de rivier de Elbe, perfect voor tuinpaden.
 • Icy blue split: prachtige lichtblauwe kleur, geeft een frisse en moderne uitstraling aan je tuin.

Al beslist welke soort jij wil hebben? Bestel het dan snel en krijg je split binnen 3 werkdagen gratis bij je thuisbezorgd!

Hoeveel split heb ik nodig?

Hoeveel split heb je nodig? Dat is een veelvoorkomende vraag. Een BigBag van Bustotaal van 1000 kilogram bedekt ongeveer 14m². Per soort kan dit wel verschillen, maar dit vind je allemaal op de productpagina’s van de verschillende soorten. Lees dit dus goed door en bestel met gratis verzending!