Grind

Ben je op zoek naar grind voor je tuin of voor het aanleggen van een oprit? We hebben standaard grind en Limburgs wit grind van hoge kwaliteit in verschillende maten. Hierdoor vind je bij Bustotaal altijd het grind waar je op zoek naar bent. Het siergrind leveren we in Big bags. Deze kunnen we gratis bezorgen of je kunt het afhalen in Winsum (Groningen). Wil je grind kopen? Bekijk snel ons assortiment.

grind-kopen
Toon Filters

Wat is grind?

Grind is een verzameling kleine stenen die vaak worden gebruikt in tuinen of op de oprit. Deze kleine stenen worden ook wel kiezelstenen of siergrind genoemd. Het is een afzettingsgesteente, dit houdt in dat het natuurlijk wordt gevormd door water of ijs. Door de stroming van het water worden alle scherpe hoeken afgesleten en hou je de ronde vorm van de kiezelstenen over.

Waar kun je grind voor gebruiken?

Grind kun je gebruiken voor verschillende toepassingen. Zo is het ideaal om te gebruiken voor in de tuin of voor de aanleg van een oprit.

Siergrind voor in de tuin

Siergrind is ideaal om te gebruiken voor in de tuin of voor de aanleg van een tuinpad. Het geeft een mooie natuurlijke uitstraling, maar daarnaast heeft het nog andere voordelen. Zo draagt siergrind bij aan waterafvoer waardoor wateroverlast wordt voorkomen. Daarnaast heb je weinig onderhoud aan grind, omdat door regen het grind wordt schoongespoeld en dit direct wordt afgevoerd in de grond.

Grind voor de oprit

Daarnaast is grind ook perfect om te gebruiken voor de aanleg van een oprit. Aangezien grind een goede waterafvoer heeft, heb je geen last van plassen op de oprit. Ook kun je hierdoor je auto wassen op de oprit, aangezien het water direct wordt afgevoerd.

Wil je dezelfde uitstraling hebben als grind maar grip creëren voor de auto? Kies dan voor split, dankzij de scherpe hoeken heb je meer grip op de oprit. Eventueel kun je dit combineren met grindmatten voor extra grip.

Wat zijn de voordelen van grind?

Met gebruik van grind profiteer je van vele voordelen. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

  1. Goedkoop in aanschaf.
  2. Eenvoudig aan te leggen.
  3. Makkelijk in onderhoud.
  4. Het laat water door (drainage).

Welke soorten siergrind zijn er?

In ons assortiment hebben we twee soorten siergrind. Standaard grind en Limburgs wit grind. Standaard grind is het populairste grind en heeft een mix van donkere en lichtere kleuren. Het Limburgs wit grind heeft ook een mix van donkere en lichte kleuren, maar hierbij komt de witte kleur meer naar boven wat een zeer mooie uitstraling heeft.

Wat is het verschil tussen split en siergrind?

Siergrind en split wordt vaak gezien als hetzelfde, maar toch zitten hier verschillen in. Split heeft scherpere hoeken, omdat split afgesleten breuksteen uit de bergen zijn. Hierdoor hebben de stenen scherpere hoeken. Grind is rond en glad van vorm, omdat deze steentjes in rivieren worden gesleten, mede door water en zand.

Verschillende afmetingen grind

Bij ons kun je grind kopen in verschillende maten, zodat er altijd een steenmaat is die bij je keuze past. We hebben kiezelstenen van 2 millimeter tot 60 millimeter. Kleinere kiezels worden vaak gebruikt voor opritten, waar de grotere soorten vaker in de tuin worden gebruikt. De kleinere soorten liggen dichter bij elkaar, dit zorgt voor meer sterkte en stevigheid zodat er geen kuilen en spoorvorming op de oprit ontstaat. De grotere stenen worden vaker in de tuin gebruikt, omdat ze een mooiere uitstraling hebben voor de tuin.

Wat kost grind?

Het grote voordeel van grind is dat het weinig kost in aanschaf. Bij ons kun je al grind bestellen vanaf € 0,17 per kilogram. Per vierkante meter heb je ongeveer 75 kilo grind nodig. Dit betekent dat je al grind kunt aanleggen voor € 12,75 per vierkante meter.

Hoeveel grind heb ik nodig?

Per vierkante meter heb je gemiddeld 75 kilo grind nodig. Dat betekent dat je met een Big Bag met een inhoud van 1000 kilo ongeveer 14 vierkante meter van je tuin of oprit kunt bedekken met siergrind.

Hoe leg ik siergrind aan?

Hoe je siergrind aanlegt, hangt af van voor welke toepassing je het wilt gaan gebruiken. Je kunt siergrind aanleggen voor lichte belasting of zware belasting.

Geen tot lichte belasting: Leg je siergrind in de tuin of voor een tuinpad dan wordt deze normaal gesproken niet zwaar belast. Allereerst graaf je een laag grond van 5-10 cm. Wanneer je onkruid wilt voorkomen, is het aan te raden om worteldoek aan te leggen. Vervolgens leg je een laag kiezelstenen aan, een laag van 5 cm is voldoende voor een dekkend geheel.

Gemiddelde tot zware belasting: Wil je siergrind aanleggen voor een oprit of parkeerplaats? Dan gaat het vaak om zware belasting. Graaf een laag grond van 20-25 cm. Vul het vervolgens met fundering, zoals gebroken puin of menggranulaat. Tril het geheel met een trilplaat voor een stevige ondergrond. Leg grindmatten op de fundering voor extra stabiliteit en om spoorvorming te voorkomen. Verspreid vervolgens het grind over het oppervlak. Een laag van 5 cm is voldoende.

Grind kopen

Wil je grind kopen voor bijvoorbeeld je tuin of oprit? We hebben Standaard grind en Limburgs wit grind van hoge kwaliteit. Het siergrind leveren we in Big Bags van 1000 kg. De big bags met grind bezorgen we gratis, maar is ook af te halen in Winsum (Groningen).