Grind

Bustotaal.nl heeft prachtig grind in verschillende formaten op voorraad. Je kunt kiezen uit Standaard grind of Limburgs wit grind. Als je een Big Bag bestelt, wordt het grind gratis bij je thuisbezorgd! Onze mooie stenen worden dan binnen enkele dagen bij je thuis afgeleverd en je kunt zelf aangeven waar je de Big Bag geplaatst wilt hebben, zodat het verwerken van het materiaal gemakkelijk voor je is.

grind-kopen
Toon Filters

Wat is grind?

Grind is een verzameling kleine stenen die vaak gebruikt worden in de tuin of op de oprit. Zulke kleine stenen worden ook wel kiezelstenen genoemd. Het is een afzettingsgesteente, wat betekend dat het natuurlijk wordt gevormd. Het zijn stenen die zo worden gevormd door bijvoorbeeld water of ijs. Door de stroming van het water worden alle scherpe hoeken afgesleten en hou je de ronde vorm van de kiezelstenen over. Vervolgens wordt het meegevoerd door het water en uiteindelijk ergens afgezet.

Grind kopen voor de oprit

Grind is razend populair als vulmateriaal voor opritten. Dat is niet zonder reden: het ziet er mooi uit en is uiterst duurzaam. Zo kan grind de druk van autobanden gemakkelijk aan. Grind zorgt er ook voor dat overtollig water gemakkelijk weg kan lopen, omdat het simpelweg tussen de stenen doorglipt.

Siergrind voor in de tuin

Grind is natuurlijk niet alleen geschikt als ondergrond voor een oprit, siergrind wordt ook veel toegepast in de tuin en dat is niet zonder reden! Je kunt een border vullen met kleurrijke kiezels of een mooi tuinpad aanleggen. Deze stenen hebben een prachtige natuurlijke kleur en geven een boost aan de uitstraling van je tuin. Siergrind kan je natuurlijk op nog veel meer manieren inzetten in de tuin, de mogelijkheden zijn eindeloos! Koop het siergrind vandaag nog en creëer een ongelooflijke look voor je huis of bedrijf.

Het verschil tussen grind en split

Grind en split worden vaak gezien als hetzelfde en dat is niet compleet onlogisch. Het kunnen twee dezelfde steensoorten zijn en ze worden voor dezelfde doeleinden gebruikt. De beste manier om de twee van elkaar te onderscheiden is echter dat grind een ronde steen is, terwijl split een steen is die is gespleten met hoekige, puntige vormen.

De voordelen van grind

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van grind in je tuin, het is niet voor niets dat zoveel mensen het gebruiken. Maar wat zijn die voordelen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Gemakkelijk in onderhoud

2. Esthetisch aantrekkelijk

3. Kan gebruikt worden voor drainage

Ontzettend veel voordelen dus, bestel daarom nu bij Bustotaal.nl!

De nadelen van grind

Grind is een geweldig materiaal voor tuinen. Het is mooi, het is nuttig, en het is duurzaam. Maar je moet weten dat er ook enkele nadelen zijn aan het gebruik van grind in de tuin. Bekijk deze 3 nadelen:

1. Als je te veel grind in je tuin gebruikt, kan het moeilijk worden om de tuin te onderhouden, omdat je dan voortdurend bladeren en ander afval eronder vandaan moet harken.

2. Grind is zwaar! Dit kan het moeilijk maken om het te verplaatsen als je een tuin een nieuwe vorm wilt geven of elk jaar nieuwe planten of decoraties wilt toevoegen.

3. Huisdieren (vooral honden) kunnen de stenen opgraven en over je tuin verspreiden, waardoor het een rommeltje wordt!

Verschillende afmetingen grind

Bij Bustotaal kan je grind kopen in verschillende maten, zodat er altijd een steenmaat is die bij je keuze past. Bij Bustotaal vindt je maten van 2 millimeter tot 60 millimeter. Kleinere kiezels worden vaak gebruikt voor opritten, waar de grotere soorten vaker in de tuin worden gebruikt. De kleinere soorten liggen dichter bij elkaar, dit zorgt voor meer sterkte en stevigheid zodat er geen kuilen en spoorvorming in de oprit ontstaat. De grotere stenen worden vaker in de tuin gebruikt omdat ze meestal een mooiere uitstraling hebben voor de tuin.

Je kunt bij Bustotaal alle soorten grind krijgen, zoals Standaard grind en Limburgs wit grind. Zo vind je gemakkelijk precies wat je nodig hebt voor je project!

Verschillende soorten grind

Er zijn een aantal verschillende soorten, bij Bustotaal vind je de volgend twee soorten:

  • Standaard grind
  • Limburgs wit grind

De standaard soort is over het algemeen de meest gebruikte soort, dit is waarschijnlijk ook de soort zoals je de stenen kent; lichte en donkere kleuren gemengd.

Limburgs grind is echter ook een bekende soort. De witte kleur van de in Limburg gewonnen stenen is erg gewild en staat prachtig bij een mooie tuin of als strakke oprit.

Hoeveel grind heb ik nodig?

Als je jezelf afvraagt hoeveel grind je nodig hebt voor je oprit of tuin, dan hebben wij het antwoord!

Gemiddeld heb je ongeveer 75 kilo per vierkante meter nodig. Dat betekent dat je met een Big Bag van Bustotaal met een inhoud van 1000 kilo ongeveer 14 vierkante meter van je tuin of oprit kunt bedekken.

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog je grind van Bustotaal en je hebt het binnen 2 werkdagen in huis!