Grind

Grind kopen voor in de tuin op voor op de oprit? Dit koop je bij Bustotaal. Bij ons vind je mooie soorten in verschillende kleuren en maten. Witte of siergrind, wij hebben van alles op voorraad. Als je een Big Bag besteld krijg je deze gratis thuis geleverd! Onze mooie stenen wordt dan binnen een aantal dagen bij je thuis geleverd en je kunt zelf aangeven waar je de Big Bag wilt hebben, zodat het verwerken van het materiaal voor jou goed te doen is. De prachtige ronde kiezelstenen kopen voor in de tuin of voor op de oprit doe je bij Bustotaal.nl!

Show Filters

Wat is grind?

Grind is een verzameling kleine stenen die vaak gebruikt worden in de tuin of op de oprit. Zulke kleine stenen worden ook wel kiezelstenen genoemd. Het is een afzettingsgesteente, wat betekend dat het natuurlijk wordt gevormd. Het zijn stenen die zo worden gevormd door bijvoorbeeld water of ijs. Door de stroming van het water worden alle scherpe hoeken afgesleten en hou je de ronde vorm van de kiezelstenen over. Vervolgens wordt het meegevoerd door het water en uiteindelijk ergens afgezet.

Grind voor de oprit kopen

Grind is ontzettend populair als vuller voor opritten. Dit is niet zonder reden: Het ziet er mooi uit en is daarnaast ook zeer stevig. Daardoor kunnen de kiezelstenen makkelijk de druk van autobanden aan. Ook kunnen de kiezelstenen ervoor zorgen dat overtollig water makkelijk wegloopt, dit glipt namelijk gewoon tussen de stenen door.

Tip van Bustotaal: Leg een laag grindmatten onder je oprit. De matten zorgen voor een stabiele ondergrond en voorkomen dat er bandensporen of kuilen in de oprit vormen.

Siergrind in de tuin

De stenen natuurlijk niet alleen populair als ondergrond van een oprit of oprijlaan, siergrind kan namelijk ook prachtig staan. De kiezelstenen kunnen bestaan uit allerlei verschillende soorten gesteente en hebben daardoor een ontzettend brede toepasbaarheid in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een border vullen met mooi siersteen of een prachtig tuinpad aanleggen. De siersteen heeft een mooie kleur en geeft een boost aan de look van je tuin.

Het verschil tussen grind en split

Grind en split worden vaak gezien als hetzelfde en dat is niet compleet onlogisch. Het kunnen twee dezelfde steensoorten zijn en ze worden voor dezelfde doeleinden gebruikt. Het verschil tussen de twee is dat grind een ronde steen is. Split stenen zijn daarentegen gespleten stenen met hoekige, puntige vormen. Split wordt ook wel breuksteen genoemd.

De voordelen van grind

Aan het gebruiken van grind in je tuin zitten vele voordelen, het is niet voor niets dat zoveel mensen het gebruiken. Maar wat zijn die voordelen dan? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Het gesteente geeft sfeer aan je tuin.
 • Door de ronde vorm voelt het aangenaam aan je voeten, je kunt er dus prima overheen lopen.
 • Het is goedkoop en makkelijk aan te leggen.
 • De kiezelstenen zijn ontzettend makkelijk in onderhoud, dit is er namelijk bijna niet.
 • Het laat water door, wat goed is voor de tuin.
 • Je kunt de kiezelstenen letterlijk overal gebruiken. Zo helpen ze tegen onkruid en zijn ze ook nog eens decoratief.

Ontzettend veel voordelen dus, bestel daarom nu bij Bustotaal.nl!

De nadelen van grind

Hoewel de stenen natuurlijk mooi en nuttig zijn, is het niet de bedoeling dat je gelijk je hele tuin volgooit met de kiezelstenen. Er zitten namelijk ook een paar nadelen aan. Hieronder staan ze op een rijtje:

 • Als je te veel grind gebruikt kan dit voor een kille en vlakke uitstraling zorgen, denk van te voren goed na waar en hoeveel je wilt aanleggen.
 • De stenen zijn onkruidgevoelig. Als je geen goede onderlaag van worteldoek aanlegt kan onkruid gemakkelijk tussen de stenen naar boven komen.
 • Bladeren zijn moeilijk weg te krijgen tussen de kleine steentjes. Als er iets op je oprit ligt zoals bladeren of takjes kan je deze moeilijk weg vegen, dan veeg je de stenen ook mee. Als je een bladhark gebruikt zullen de stenen echter blijven liggen en kun je de bladeren en takjes gemakkelijk mee vegen.

Verschillende afmetingen

Bij Bustotaal kun je grind kopen in verschillende groottes, zo is er altijd een formaat steen wat bij jouw keuze past. Bij Bustotaal vind je afmetingen van 2 millimeter tot wel 60 millimeter. Je kunt dus altijd kiezen voor de grootte die jij het liefst hebt. Kleinere kiezelstenen worden vaak gebruikt voor opritten waar de grotere soorten vaker worden gebruikt in de tuin. De kleinere soorten zitten namelijk wat dichter tegen elkaar aan, dit zorgt voor meer sterkte en stevigheid zodat er geen kuilen en sporen in de oprit vormen. De grotere stenen worden vaker in de tuin gebruikt omdat deze doorgaans een mooiere uitstraling hebben voor in de tuin.

Verschillende soorten grind

Er zijn een aantal verschillende soorten, bij Bustotaal vind je de volgend twee soorten:

 • Standaard grind
 • Limburgs wit grind

De standaard soort is over het algemeen de meest gebruikte soort, dit is waarschijnlijk ook  de soort zoals u de stenen kent; lichte en donkere kleuren gemengd.

Limburgs grind is echter ook een bekende soort. De witte kleur van de in Limburg gewonnen stenen is erg gewild en staat prachtig bij een mooie tuin of als strakke oprit.

Hoeveel grind heb ik nodig?

Je wilt graag je oprit of tuin aanvullen met grind maar je zit met de vraag: Hoeveel grind heb ik nodig? Bij Bustotaal hebben we het antwoord voor je. Je gebruikt ongeveer 75 kilogram per vierkante meter. Met een Big Bag van Bustotaal waar 1000 kilogram in zit bedek je dus ongeveer 14 vierkante meter van je tuin of oprit.

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog je grind bij Bustotaal en je hebt je bestelling binnen 3 werkdagen thuis!