Franse boomschors

Franse boomschors, ook wel bekend als Frans boomschors, bestaat uit gezeefde stukken decoratieve schors, zodat de schorsstukken allemaal dezelfde afmetingen hebben. Franse boomschors is de perfecte boomschors voor jouw tuin. Het is niet alleen mooi en decoratief, maar het houdt ook onkruid op afstand. Franse boomschors is perfect voor gebruik in sier borders of als ondergrond voor speelplaatsen en festivals. Bij ons bestel je eenvoudig online Franse boomschors. Zowel in losse zakken op een pallet als in grote bigbags van 1m³ tot 2m³.

Franse boomschors
Toon Filters

Wat is Franse boomschors?

Franse boomschors is een decoratieve boomschors. Het is een boomschors van hoogwaardige kwaliteit en wordt gemaakt van de Franse Zeeden boom. De Zeeden is een boom uit de dennenfamilie en komt uit het Middellandse Zeegebied. Franse boomschors kan dus ook uit Spanje of Portugal komen.

Duurzaamheid van Franse boomschors

De Zeeden boom, waaruit Franse boomschors wordt gewonnen, heeft een levensduur van 5 tot 7 jaar. Om elk jaar te kunnen genieten van een prachtige tuin bedekt met Franse boomschors, raden we aan om bij deze schors soort jaarlijks een nieuw laagje toe te voegen. Op die manier blijft jouw tuin er fris en verzorgd uitzien.

Voordelen van Franse boomschors

Franse boomschors is niet alleen functioneel, maar beschikt ook over andere voordelen van houtsnippers. Het voorkomt onkruid en beschermt en stimuleert het micro-bodemleven. Dit zorgt voor een goede gezondheid van jouw planten doordat er meer voedingsstoffen in de bodem zitten.

Daarnaast beperkt Franse boomschors het uitdrogen van de grond door vocht vast te houden, zelfs tijdens droge periodes. Het heeft ook een decoratieve functie en geeft je tuin een mooie en natuurlijke uitstraling. Je leest hier meer over de voor- en nadelen van Franse boomschors.

Gecertificeerd Franse Boomschors

Onze Franse boomschors is NEN-EN 1177:2018 gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan strenge veiligheidsnormen en garant staat voor valbeveiliging. Zo ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare keuze. Al onze Franse bodembedekkers zijn ook voorzien van het FSC-keurmerk, wat staat voor verantwoord bosbeheer met aandacht voor sociale, ecologische en economische aspecten.

Toepassingen van Franse boomschors

Franse boomschors is ideaal voor het aanleggen van mooie tuinpaden, het vullen en afdekken van borders en ter decoratie in bloem- en plantenbakken. Franse boomschors kan tevens dienen als veilige valdemper onder speeltoestellen, waardoor kinderen de hele dag veilig kunnen spelen. Franse boomschors is ook zeer geschikt als ondergrond op een festival.

Hoeveel Franse boomschors heb je nodig

Wil je weten hoeveel vierkante meter (m²) je kunt bedekken met een Franse boomschors big bag? Voor het mooiste resultaat adviseren we een laag van 8 cm aan te brengen. Met een big bag van 1m³ kun je een oppervlakte van 10 m² bedekken. Voor grotere of kleinere projecten vermenigvuldig je de totale oppervlakte met 0,08 om ervoor te zorgen dat je een mooie en dekkende laag krijgt.

Stappenplan voor het gebruik van Franse boomschors in je tuin

Voor het toepassen van Franse boomschors in jouw tuin is het belangrijk een aantal stappen te volgen. We adviseren om het in de volgende stappen toe te passen:

  • Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de benodigde hoeveelheid Franse boomschors en eventuele andere benodigde materialen hebt. Meet de oppervlakte waar je de boomschors wilt aanbrengen, zodat je de juiste hoeveelheid kunt bepalen.
  • Ondergrond voorbereiden: Verwijder eventueel bestaand onkruid, gras of andere planten uit het gebied waar je de boomschors wilt aanbrengen. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en vrij is van grote oneffenheden.
  • Worteldoek: Als extra bescherming tegen onkruid kun je ervoor kiezen om worteldoek op de bodem te leggen voordat je de Franse boomschors aanbrengt. Dit helpt voorkomen dat onkruid door de boomschors heen groeit.
  • Aanbrengen van de Franse boomschors: Begin met het gelijkmatig verspreiden van een laag Franse boomschors over het gewenste gebied. Gebruik hiervoor een hark of schep om de boomschors gelijkmatig te verdelen. Zorg ervoor dat de laag ongeveer 8 cm dik is, zodat het goed als onkruidwering werkt.
  • Randafwerking: Voor een nette afwerking kun je randafwerking gebruiken, zoals stenen, borders of andere materialen. Zo houd je de Franse boomschors op zijn plaats en voorkom je dat het zich verspreidt naar andere delen van je tuin.
  • Onderhoud: Om de voordelen van Franse boomschors te behouden, is het aan te raden om jaarlijks een dunne laag boomschors toe te voegen. Dit helpt bij het behoud van onkruidwering en de mooie uitstraling van je tuin.

Verschil tussen gewone en premium Franse boomschors

Het verschil tussen gewone Franse boomschors en de premium variant zit in de zeefmethode. De premium variant van de Franse boomschors is extra gezeefd, wat resulteert in een langere levensduur en een nog mooiere uitstraling.

Verschillende verpakkingen Franse Boomschors

We bieden verschillende verpakkingen Franse Boomschors aan. We verkopen een gedeelte van onze Franse boomschors in handige zakken van Pelfin op een pallet. Daarnaast hebben we ook voordelige Franse boomschors big bags beschikbaar, variërend van 0,5 tot 2 kuub. Zo kies je gemakkelijk de juiste hoeveelheid Franse boomschors die je nodig hebt.

Franse boomschors kopen

Wil je Franse boomschors kopen? Bestel eenvoudig online jouw gewenste hoeveelheid Franse boomschors. In de meeste gevallen heb je de bestelling al de volgende werkdag in huis. En vaak zelfs gratis bezorgd! Dit wordt aangegeven tijdens je bestelling. Als het op een ander moment beter uitkomt, kun je in de winkelwagen ook een gewenste afleverdag selecteren.

Je kunt er ook voor kiezen om Franse boomschors af te halen bij ons in Winsum (Groningen). Onze medewerkers zullen de schors met een speciale kiepbak in de aanhangwagen plaatsen. Bestel vandaag nog jouw Franse boomschors en geniet van een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin.

Wil je graag persoonlijk advies of heb je nog vragen? Neem dan contact op.