Lava split

Lavasplit kopen? Wij hebben de beste kwaliteit lavakorrels in handige Big Bags! Lava split zorgt voor een mooi ruw uiterlijk in de tuin maar is daarnaast ook zeer waterdoorlatend. Hierdoor hebben de lavakorrels veel mogelijkheden en kunnen ze zowel decoratief als non-decoratief gebruikt worden. Lavakorrels worden bijvoorbeeld veel gebruikt als opvulling in funderingen door het lage gewicht een waterdoorlatend vermogen.

  • Laag gewicht
  • Hoog poriëngehalte
  • Brede toepasbaarheid
Show Filters
  • , ,

    131,40 Excl. BTW Bekijk productToevoegen aan winkelwagen
Show Filters

Wat is lava split?

Lava split – ook wel lavakorrels genoemd – is een split afkomstig van lava gesteente. Doordat bij het stollan van lava veel luchtbellen vrijkomen is het lava split zeer poreus. Hierdoor worden lavakorrels vaak gebruikt als opvulling van funderingen of bijvoorbeeld onder sportvelden als drainage. Lava split is in de vijver ook te gebruiken voor een helofytenfilter. Daarnaast hebben de korrels ook een decoratieve doeleinde door hun ruwe uitstraling. Daardoor krijg je een eilandachtige uitstraling in de tuin.

Hoe leg ik lava split aan?

Een goede tip bij het aanleggen van elk split is het gebruik van worteldoek. Hiermee voorkom je onkruidgroei tussen de stenen en dat scheelt veel tijd een moeite. Wij raden aan om een laag van 6 cm aan te leggen en daarmee is er dus 0,06 kubieke meter split per m2 nodig. Dus een Big Bag van 1000 kg is goed voor ongeveer 11m2.