Lava split

Lavasplit kopen? Wij hebben de beste kwaliteit lavakorrels in handige Big Bags! Lava split zorgt voor een mooi ruw uiterlijk in de tuin maar is daarnaast ook zeer waterdoorlatend. Hierdoor hebben de lavakorrels veel mogelijkheden en kunnen ze zowel decoratief als non-decoratief gebruikt worden. Lavakorrels worden bijvoorbeeld veel gebruikt als opvulling in funderingen door het lage gewicht een waterdoorlatend vermogen.

  • Laag gewicht
  • Hoog poriëngehalte
  • Brede toepasbaarheid
lava split materiaal kopen
Toon Filters

Wat is lava split?

Lava split – ook wel lavakorrels genoemd – is een split afkomstig van lava gesteente. Doordat bij het stollen van lava veel luchtbellen vrijkomen is het lava split zeer poreus. Hierdoor worden lavakorrels vaak gebruikt als opvulling van funderingen of bijvoorbeeld onder sportvelden als drainage. Lava split is in de vijver ook te gebruiken voor een helofytenfilter. Daarnaast hebben de korrels ook een decoratieve doeleinde door hun ruwe uitstraling. Daardoor krijg je een eilandachtige uitstraling in de tuin.

Hoe leg ik lava split aan?

Een goede tip bij het aanleggen van elk split is het gebruik van worteldoek. Hiermee voorkom je onkruidgroei tussen de stenen en dat scheelt veel tijd een moeite. Wij raden aan om een laag van 6 cm aan te leggen en daarmee is er dus 0,06 kubieke meter split per m² nodig. Dus een Big Bag van 1000 kg is goed voor ongeveer 14 m².

Scherpe prijzen en snelle levering: Lava split bij Bustotaal.nl

Bij ons kun je Lava split kopen voor scherpe prijzen. Daarnaast leveren wij binnen 2 werkdagen op elk adres in Nederland, zodat je snel aan de slag kunt met jouw project. Helaas is het afhalen van de lava split niet mogelijk, maar bij ons krijg je altijd de beste prijs en snelle levering,  dus je hoeft niet meer verder te zoeken naar aanbiedingen.