Kachel reinigen

Je pelletkachel schoonmaken en onderhouden kan je grotendeels zelf. Asresten moeten natuurlijk eens in de zoveel tijd uit de kachel worden gehaald om te zorgen dat de kachel langer meegaat. Met onze kachelreiniging producten is jouw kachel binnen korte tijd weer als nieuw! Een kachelruit schoonmaken was nog nooit zo makkelijk als met onze HG kachelruitjes reiniger. Koop nu en zorg een schone kachel!

kachelruitjesreiniger van HG
Toon Filters

Hoe maak ik mijn kachelruit schoon?

Elke kachel heeft last van roetvorming en zo ook pellet kachels. Zonde, want op die manier zijn de mooie vlammen niet meer te zien. Speciaal daarvoor hebben wij reinigingsproducten en een stappenplan zodat jij weer kan genieten van jouw kachel!

  1. Check de branderbak op asresten en verwijder deze indien aanwezig. Als de gaatjes verstopt zijn brand de kachel minder goed wat zorgt voor meer as en roet.
  2. Haal de aslade eruit en leeg hem. Maak daarna de binnenkant van de branderkamer schoon met een aszuiger met een HEPA-filter. Een stofzuiger zonder filter gaat kapot door de fijne asdeeltjes.
  3. Maak de kachelruit schoon met het aanbrengen van HG kachelreiniger voor 3-5 minuten. Neem daarna de ruit af met een natte spons of stuk keukenrol en de kachelruit is als nieuw.