Houtsnippers

Houtsnippers zijn zeer geschikt als bodembedekker voor in de tuin, in de speeltuin of voor de aanleg van een wandelpad. Houtsnippers geven een natuurlijke uitstraling, maar draagt ook bij aan het weren van onkruid. Onze houtsnippers zijn gemaakt van versnipperd resthout waardoor we alleen duurzame houtsnippers verkopen. Wil je houtsnippers kopen? Bekijk hieronder ons assortiment.

houtsnippers
Toon Filters

Wat zijn houtsnippers?

Houtsnippers zijn kleine stukjes hout die afkomstig zijn van boomstammen en takken. Deze stammen en takken worden door een houtversnipperaar gehaald wat resulteert in kleine stukjes hout, dit worden houtsnippers genoemd.

Waarom moet ik houtsnippers gebruiken?

Houtsnippers kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen en voor iedere toepassing levert het veel voordelen op. Zo kan je houtsnippers gebruiken voor in de tuin, in de speeltuin of voor het aanleggen van een wandelpad.

Houtsnippers voor in de tuin

Houtsnippers zijn de ideale bodembedekker voor in jouw tuin! Allereerst geven houtsnippers een mooie en natuurlijke uitstraling aan jouw tuin, maar praktisch gezien hebben houtsnippers ook veel voordelen. Met houtsnippers creëer je een onderhoudsvrije tuin, omdat de houtsnippers zonlicht tegenhouden waardoor er minder onkruid groeit. Daarnaast drogen planten minder snel uit, want vanwege de deklaag van houtsnippers blijft de grond vochtig wat de biologisch activiteit in de grond stimuleert. Verder draagt het bij aan het bodemleven wat goed is voor je bodemstructuur. Ook bieden houtsnippers in de winter een groot voordeel, omdat de vanwege de extra laag de wortels van de planten worden beschermd tegen vorst.

Houtsnippers voor in de speeltuin

Houtsnippers zijn zeer geschikt voor in de speeltuin. Door houtsnippers te gebruiken onder speeltoestellen zorgt dit voor een betere valdemping. Dit komt doordat de houtsnippers licht inklinken waardoor de val wordt gebroken. Hierdoor creëer je extra veiligheid in de speeltuin. Daarnaast zorgen houtsnippers ervoor dat er een natuurlijke en gezellige uitstraling wordt gecreëerd.

Houtsnippers voor een wandelpad

Wil je een wandelpand aanleggen waarbij een natuurlijke uitstraling creëert en waar nauwelijks onkruid doorheen groeit? Kies dan voor houtsnippers. Het aanleggen hiervan is zeer eenvoudig.

Wat is het verschil tussen de normale houtsnipper en de deco houtsnipper?

Onze normale houtsnippers zijn afkomstig van gesnoeide struiken en bomen in Nederlandse bossen en parken. Dit natuurlijke product is betaalbaar en zorgt voor een nette, verzorgde tuin. Deze houtsnippers zijn ideaal voor het gebruik van een tuinpad, een oprit of voor het winterklaar maken van jouw tuin. Onze normale houtsnippers worden ook wel boshoutchips genoemd. Bekijk

Deco houtsnippers zijn van hogere kwaliteit en afkomstig van houtverwerkende bedrijven en zagerijen. Ze hebben een lichtere houtkleur en geven een mooie uitstraling. Deco houtsnippers zijn perfect voor het aanleggen van een tuinpad, voor in een bloembak, voor het winterklaar maken van je tuin of voor in de speeltuin. Deco houtsnippers zijn officieel goedgekeurd voor in speeltuinen.

Hoeveel houtsnippers heb ik per m² nodig?

Wil je weten hoeveel houtsnippers je nodig hebt voor een mooie, dekkende laag in je tuin? Voor een dekkende laag van 8 cm raden we aan om het aantal vierkante meters te vermenigvuldigen met 0,08. Bijvoorbeeld: voor 25m2 heb je (25 * 0,08) = 2 kuub houtsnippers nodig.

Hoelang gaan houtsnippers mee?

Onze houtsnippers hebben een gemiddelde levensduur van 2 tot 3 jaar. Daarna wordt aangeraden om de laag te vervangen of een nieuwe laag houtsnippers aan te brengen.

Hoe bewaar ik houtsnippers?

Houtsnippers kunnen het beste worden bewaard op een droge, goed geventileerde plek om vocht en schimmel te voorkomen. Gebruik een afdekzeil als je de houtsnippers buiten opslaat en zorg ervoor dat ze niet direct op de grond liggen, bijvoorbeeld door ze op een houten pallet te plaatsen. Ventilatie is belangrijk, dus bewaar de houtsnippers niet in afgesloten ruimtes zonder luchtcirculatie. Een droge schuur of opslagruimte is ideaal. Controleer de houtsnippers regelmatig op vocht en schimmel en verspreid ze indien nodig om te drogen. Voor kleine hoeveelheden kun je ademende zakken of containers gebruiken.

Wanneer kan ik houtsnippers strooien?

Houtsnippers kunnen het hele jaar worden aangelegd. Wil je de houtsnippers gaan gebruiken om onkruid tegen te gaan? Dan wordt aangeraden om de houtsnippers in het voorjaar aan te leggen, omdat in deze periode het onkruid begint te groeien.

Hoe breng ik houtsnippers aan?

Het aanbrengen van de houtsnippers is zeer eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om houtsnippers op de juiste manier aan te leggen:

  1. Begin met het verwijderen van al het onkruid en eventuele andere plantenresten op de plek waar je de houtsnippers wilt aanbrengen. Dit voorkomt dat onkruid door de houtsnippers heen groeit.
  2. Zorg ervoor dat de ondergrond zo vlak mogelijk is. Dit maakt het aanbrengen van de houtsnippers gemakkelijker en zorgt voor een gelijkmatige verdeling.
  3. Leg een antiworteldoek op de bodem. Dit doek laat water door, maar voorkomt dat onkruid van onderaf kan groeien.
  4. Verdeel de houtsnippers gelijkmatig over het oppervlak. Zorg voor een laagdikte van ongeveer 5 tot 8 cm. Dit is voldoende om onkruidgroei te onderdrukken en vocht in de bodem vast te houden.
  5. Gebruik een hark om de houtsnippers gelijkmatig te verdelen. Dit helpt om een mooie, egale laag te creëren.
  6. Werk de randen netjes af met een bezem of een klein harkje, zodat de houtsnippers een strak en verzorgd uiterlijk krijgen.
  7. Controleer regelmatig de laag houtsnippers en vul aan wanneer je merkt dat de laag dunner wordt. Houtsnippers verteren na verloop van tijd en kunnen inklinken, dus regelmatig bijvullen is nodig om de laagdikte te behouden.
  8. Verwijder hardnekkig onkruid dat door de houtsnippers heen groeit. Hoewel houtsnippers de groei van onkruid verminderen, kan het zijn dat sommige soorten toch doorkomen wanneer er geen antiworteldoek wordt gebruikt.

Houtsnippers kopen

Wil je houtsnippers bestellen? Bij ons profiteer je altijd van scherpe prijzen voor houtsnippers in big bags en losse zakken. Plaats je bestelling gemakkelijk online en laat de houtsnippers bij je thuis bezorgen. Wij zorgen ervoor dat je de houtsnippers op werkdagen de volgende dag al in huis hebt, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt met het opknappen en verfraaien van je tuin!

Voor een extra mooi resultaat kun je houtsnippers gebruiken in combinatie met boomschors. Onze Franse boomschors geeft de perfecte finishing touch aan je tuin.

Houtsnippers in bulk kopen

Heb je een grotere tuin of ben je hovenier en heb je zakelijk houtsnippers nodig? Bij ons kan je ook houtsnippers kopen in bulk, het maakt niet uit hoeveel kuub je nodig hebt, wij leveren het! Wij bieden korting op grote afnames en bezorgen de houtsnippers snel bij je thuis of op je projectlocatie. Vraag een offerte aan via het contactformulier en wij geven je binnen 24 uur een scherpe bulkprijs.

Houtsnippers in Big Bags kopen

Wil je houtsnippers bestellen in Big Bags? Dan hoef je niet verder te zoeken! Wij leveren onze normale en deco houtsnippers in Big Bags door heel Nederland. Je kan houtsnippers bij ons kopen in een Big Bag van 1m³ of 2m³. Om je een voorstelling te geven, 1 kuub houtsnippers komt overeen met 14 kruiwagens. Bestel je houtsnippers in een Big Bag voor 12:30 op een werkdag? Dan heb je de bestelling in de meeste gevallen de volgende werkdag al bij je thuis.

Liever houtsnippers afhalen?

Wil je liever houtsnippers afhalen in plaats van laten bezorgen? Geen probleem! Bij ons kun je ook houtsnippers afhalen bij onze winkel in Winsum, Het Aanleg 21 in Groningen. Onze winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Hier kun je terecht voor advies en informatie over onze producten, en natuurlijk om houtsnippers af te halen. Wij hebben houtsnippers in big bags en losse zakken beschikbaar, en we helpen je graag met het inladen van je aankopen. Ook kan je kiezen om de houtsnippers los af te halen, wij storten de houtsnippers dan bijvoorbeeld op je aanhanger. Kies voor houtsnippers afhalen bij Bustotaal en haal alles wat je nodig hebt om je tuin op orde te krijgen snel en gemakkelijk op.