Kantopsluiting

Op zoek naar een duurzame, nette en strakke borderrand voor je tuin? Dan zijn onze borderranden perfect voor jou! Wij hebben namelijk mooie duurzame cortenstaal borders die superlang goed blijven. Zo ziet jouw tuin er weer netjes uit voor een prikkie!

Kantopsluiting
Toon Filters

Wat is kantopsluiting?

Kantopsluiting, ook wel bekend als borderrand, zorgt ervoor dat je delen in de tuin van elkaar kunt afscheiden. Dit zorgt voor een strakke uitstraling in je tuin, maar is ook functioneel. Kantopsluiting voorkomt dat gras, grind, tuingrond, en andere tuinmaterialen buiten hun beoogde gebieden treden. Het gebruik van kantopsluiting helpt bij het creëren van een nette, georganiseerde en onderhoudsvriendelijke tuin door duidelijke grenzen te stellen.

Toepassingen kantopsluiting

Kantopsluiting kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Hieronder zie je de meestgebruikte toepassingen voor kantopsluiting.

Kantopsluiting rond gazon

Het gebruik van kantopsluiting rond een gazon zorgt ervoor dat het gras niet in de border of het pad groeit. Dit maakt het maaien van het gras eenvoudiger en zorgt voor strakke en scherpe randen. Daarnaast helpt het bij het behouden van de vorm van het gazon over de jaren heen.

Kantopsluiting langs grindpad

Bij grindpaden is kantopsluiting belangrijk om te voorkomen dat grind verspreid wordt naar omliggende gebieden, zoals gazons of borders. Het houdt het grind op zijn plaats en voorkomt verzakkingen, wat zorgt voor een stabiel en goed beloopbaar grindpad.

Kantopsluiting rondom borders

Kantopsluiting rondom borders helpt bij het scheiden van verschillende soorten planten of scheiding tussen de planten en andere delen van de tuin, zoals het gazon of paden. Dit is niet alleen praktisch voor het onderhoud, maar zorgt ook voor een strakke afwerking van de borders.

Hoe plaats je een kantopsluiting?

Het correct installeren van kantopsluitingen zorgt voor een nette en duurzame afbakening in je tuin. Hieronder zie je hoe je eenvoudig kantopsluiting plaatst:

1. Voorbereiding

 • Bepaal de locatie voor de kantopsluiting en markeer deze met touw en piketpaaltjes.
 • Graaf een sleuf van minimaal 10 cm diep langs de gemarkeerde lijn.

2. Montage van koppelplaatjes

 • Plaats om de 60-70 cm twee koppelplaatjes aan de boven- en onderrand van elk profiel voor het bevestigen van de grondpinnen.
 • Zorg ervoor dat de koppelplaatjes correct in elkaar vallen en stevig tegen het profiel drukken.

3. Plaatsen van het profiel

 • Plaats het profiel voorzichtig in de uitgegraven sleuf. Voor gebogen vormen, buig het profiel handmatig. Voor 90° hoeken, buig het profiel rond een stevig voorwerp of gebruik de optionele hoekstukken.
 • Zorg dat de uiteinden van de sleuf iets wijder zijn voor een gemakkelijkere plaatsing van het profiel.

4. Bevestigen van grondpinnen

 • Bevestig de grondpinnen door deze door de koppelplaatjes te slaan, zodat de helft van elke grondpin boven het profiel uitsteekt.
 • Gebruik een houtblok om de profielen op de gewenste hoogte te tikken zonder ze te beschadigen. Zorg dat niet meer dan 10 cm van het profiel boven de grond uitsteekt voor optimale stabiliteit.

5. Afwerking

 • Tik alle grondpinnen voorzichtig met een hamer de grond in totdat de bovenkant van het koppelplaatje bereikt is.
 • Sluit de naden bij de profieluiteinden en hoekstukken door de uiteinden tegen elkaar aan te drukken en sla de grondpin voorzichtig in de grond.

6. Opvullen en afwerken

 • Vul de sleuf op met aarde of zand.
 • Plaats vervolgens gras, grind, of een andere bodembedekker tegen de afboording aan om de installatie te voltooien.

Kantopsluiting kopen bij Bustotaal.nl

In ons assortiment vind je kantopsluitingen, gemaakt van cortenstaal, die eenvoudig te gebruiken zijn voor in de tuin of voor het aanleggen van een grindpad. Wil je extra bescherming voor de scherpe van de kantopsluiting? Plaats een beschermstrip bovenop de kantopsluiting. Bovendien bieden we deskundig advies om je te helpen de juiste keuze te maken voor jouw tuin. Bekijk ons aanbod en bestel gemakkelijk online. Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, die klaarstaat om je te ondersteunen.