Tuingrond

Op zoek naar de perfecte basis voor je tuin? Tuingrond is de fundering voor elke tuin. Of het nu gaat om het planten van bloemen, het aanleggen van een gazon of het verbouwen van groenten. Onze tuingrond is zorgvuldig samengesteld om te zorgen voor optimale groeiomstandigheden, het verbeteren van de bodemstructuur en het geven van voedingsstoffen. Ontdek hieronder ons uitgebreide assortiment aan tuingrond.

grond
Toon Filters

Wat is tuingrond?

Tuingrond, ook wel tuinaarde genoemd, is speciaal samengesteld om optimale groeiomstandigheden voor bloemen en planten te bieden. Het is een mengsel van voedingsstoffen en organisch materiaal. Tuingrond wordt gebruikt om de structuur van de grond te verbeteren, zodat planten een stevige basis hebben om te groeien. Ook zorgt het ervoor dat planten de juiste hoeveelheid water krijgen en biedt het belangrijke voedingsstoffen aan je planten.

Waarom is tuingrond belangrijk voor je tuin?

De kwaliteit van de natuurlijke bodem in je tuin is niet altijd ideaal voor plantengroei. Het kan te compact zijn, niet genoeg voedingsstoffen bevatten, of een slechte waterafvoer hebben. Het aanbrengen van tuingrond kan deze problemen oplossen. Het helpt bij het creëren van een vruchtbare, goed doorlatende bodem waarin planten de ruimte hebben om goed te kunnen groeien

Onze soorten tuingrond

Wij bieden verschillende soorten tuingrond aan in ons assortiment met verschillende eigenschappen en voordelen. Onze tuingrond is voorzien van een RHP-keurmerk waardoor het aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet voor wateropname, luchtgehalte, zuurgraad, zoutgehalte en voedingsstoffen. Bekijk hieronder al onze soorten tuingrond.

Bemeste tuinaarde

Onze bemeste tuinaarde is speciaal gemaakt om de kwaliteit van je bestaande tuingrond te verbeteren. Het is samengesteld met organisch materiaal en voedingsstoffen die de structuur van je grond verbeteren en het bodemleven activeren waardoor het ziekten en plagen tegengaat. Ideaal voor het aanleggen van een nieuw gazon of als basis voor je bloementuin.

Ecologische tuinaarde

Ecologische tuinaarde is de duurzame keuze voor je tuin. Het bestaat uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen en bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmeststoffen. Deze tuinaarde is rijk aan voedingsstoffen en organisch materiaal, waardoor het perfect is voor een breed scala aan planten, van groente- tot sierplanten.

Universele potgrond

Onze universele potgrond is geschikt voor alle plantsoorten, of je het nu gebruikt in de tuin of in plantenbakken. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei van je planten.

Biologische potgrond

Biologische potgrond staat voor natuurlijke kracht. Het is gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen, zoals hout, klei en compost, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor jouw planten. Deze potgrond is rijk aan organische voedingsstoffen die de groei en gezondheid van je planten bevorderen.

Hoe leg je tuingrond aan?

Het aanleggen van tuingrond is een belangrijke stap om een gezonde en bloeiende tuin te creëren. Hieronder lees je stap voor stap hoe je op een juiste manier tuingrond aanlegt:

  1. Bepaal waar de tuingrond nodig is en verwijder onkruid, stenen en puin uit dit gebied.
  2. Maak het oppervlak egaal, vooral als het een nieuw tuinbed is. Voor bestaande bedden, maak de bovenlaag van de grond los.
  3. Verspreid de tuingrond gelijkmatig over het gebied. Een laag van 5 tot 10 cm is voldoende.
  4. Meng de nieuwe tuingrond met de bestaande aarde tot een hoogte van ongeveer 15-20 cm. Dit zorgt voor een goede structuur voor de planten.
  5. Egaliseer het oppervlak met een hark of de achterkant van een spade.
  6. Nu de grond klaar is, kun je beginnen met planten of zaaien.
  7. Geef de nieuw beplante of gezaaide gebieden water en houd het gebied goed in de gaten voor een optimale groei.

Tuingrond kopen

Wil je tuingrond bestellen? Bij ons profiteer je van scherpe prijzen voor tuingrond in big bags, losse zakken of losgestort. Bestel op werkdagen vóór 12:30 uur en we staan doorgaans de volgende dag al op je locatie, zodat je snel kunt beginnen met je tuinproject.

Tuingrond in bulk kopen

Heb je een groot tuinproject voor de boeg of ben je een professionele hovenier? Bij ons kun je tuingrond in bulk bestellen. Wij bieden aantrekkelijke kortingen op grote afnames. Onze tuingrond wordt snel op je projectlocatie geleverd, zodat je zonder vertraging aan je project kunt beginnen. Vraag een offerte aan via het contactformulier en binnen 24 uur geven we een scherpe bulkprijs.

Tuingrond in in Big Bags kopen

Wil je tuingrond in big bags bestellen? Wij leveren al onze soorten tuingrond in big bags van 1m³ of 2m³. Bestel je voor 12:30 uur op een werkdag, dan streven we ernaar om je bestelling de volgende dag al te leveren.

Liever tuingrond afhalen?

Woon je in de buurt van Winsum en wil je liever zelf de tuingrond afhalen? Geen probleem! Bij onze winkel in Winsum (Groningen) hebben we een ruime voorraad aan tuingrond en kun je eenvoudig tuingrond afhalen in losse zakken of big bags. Ook staan we klaar om advies te geven. Kom je langs met een aanhanger? Dan kunnen we de tuingrond los storten op je aanhanger.