Pellets

Wil je witte of bruine pellets kopen voor je pelletkachel? We bieden uitsluitend pellets van topkwaliteit aan, die bekend staan om hun hoge warmtewaarde, minimale asproductie en geringe rookvorming. Dit betekent dat je weinig pellets nodig hebt voor het verwarmen en minder vaak de pelletkachel hoeft schoon te maken. Deze kwaliteit kunnen we garanderen dankzij het EN+/A1 keurmerk en DIN+ keurmerk. Bekijk ons assortiment en profiteer van onze voordelige prijzen!

Pellets kopen voor in de kachel
Toon Filters

Wat zijn pellets?

Pellets, ook wel bekend als houtpellets of pelletkorrels, zijn samengeperste stukjes hout die worden gemaakt van resthout, zaagsel en houtsnippers. Houtpellets worden gebruikt voor brandstof van pelletkachels en pelletketels. Doordat er resthout wordt gebruikt is het een duurzame manier van verwarmen.

Wat zijn de voordelen van pellets?

Het gebruik van pellets heeft verschillende voordelen:

  • Hoog rendement: Pelletkachels hebben een hoog rendement van meer dan 80%. Dit betekent dat er minder brandstof nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Dit zorgt voor een efficiëntere verbranding en lagere stookkosten.
  • Hoge stookwaarde: Houtpellets hebben een hoge stookwaarde. Dit betekent dat ze veel warmte produceren. Hierdoor kan een pelletkachel een ruimte snel en efficiënt verwarmen
  • Goedkoper dan gas: Houtpellets zijn over het algemeen goedkoper dan gas. Dit kan leiden tot besparingen op de energierekening.
  • Gezellige sfeer: Een groot voordeel van een pelletkachel is de gezellige sfeer die het biedt. De combinatie van de mooie vlammen en het knisperende geluid van het haardvuur nodigt iedereen uit om rond de pelletkachel te gaan zitten.

Wat is het verschil tussen witte pellets en bruine pellets?

Het verschil tussen witte pellets en bruine pellets wordt bepaald door de houtsoort. Witte pellets zijn geproduceerd uit zachthout en bruine pellets uit hardhout. Witte pellets hebben als voordeel dat deze schoner branden, wat betekent dat er relatief weinig rookontwikkeling en as vrijkomt. Hierdoor heb je minder onderhoud aan de pelletkachel. Ook branden witte pellets feller wat een mooier vlambeeld heeft dan bruine pellets.

Het voordeel van bruine pellets is dat deze in aanschaf goedkoper zijn. Daarnaast branden bruine pellets heter en geven daardoor meer warmte af. Ook hebben bruine pellets een langere brandtijd. Wel is het nadeel van bruine pellets dat er meer as en rookontwikkeling vrijkomt, wat minder aangenamer is voor de omgeving. Houd er rekening mee dat niet elke pelletkachel geschikt is voor bruine pellets. Dit staat vermeld in de handleiding van je pelletkachel.

Dus ben je op zoek naar pellets voor in de pelletkachel in huis? Dan is het aan te raden om te kiezen voor witte pellets. Wil je een grote ruimte verwarmen, zoals een schuur of een hal? Kies dan voor bruine pellets.

Wat zijn goede kwaliteit houtpellets?

Pellets van goede kwaliteit zijn te herkennen aan het EN+/A1 keurmerk en DIN+ keurmerk. Het EN+/A1 keurmerk is een certificering van de Europese Unie voor particulier gebruik en het DIN+ keurmerk is een keurmerk dat voldoet aan de Duitse kwaliteitsnormen. Pellets met deze keurmerken zijn gemaakt van zuiver resthout en het voordeel hiervan is dat bij de verbranding weinig as vrijkomt. Daarnaast is de dikte, vorm en densiteit van de pellets ook hetzelfde. Gebruik je pellets zonder dit keurmerk, dan loop je het risico dat er lijmresten en schadelijke stoffen in de pellets zitten, wat kan leiden tot gezondheidsschade of zelfs brandschade.

Alle houtpellets die we aanbieden zijn voorzien van het EN+/A1 keurmerk en/of DIN+ keurmerk. Zo hebben onze Mecklenburgers pellets beide keurmerken en de Pelfin pellets het EN+/A1 keurmerk.

Hoe lang kun je stoken met 1 zak pellets?

Hoe lang je kunt stoken met 1 zak pellets hangt af van het rendement van de pelletkachel. Met een gemiddelde pelletkachel kun je gemiddeld 10 uur stoken met een zak houtpellets van 15 kg. Dus per uur verbruik je gemiddeld 1,5 kg aan houtpellets.

Houtpellets kopen

Wil je pellets kopen? Bij ons profiteer je van de scherpste prijzen en de hoogste kwaliteit houtpellets. De zakken houtpellets worden geleverd op pallets, deze kun je laten verzenden door heel Nederland of afhalen in Winsum (Groningen). Ook kunnen we de houtpellets leveren in big bags.

Pellets laten bezorgen

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, kun je zelf de bezorgdatum kiezen (maandag t/m vrijdag). Nadat je de bestelling hebt geplaatst, dragen we deze over aan onze transportpartner. Je ontvangt een track & trace code waardoor je de bestelling kunt volgen. De bestelling wordt afgeleverd met een vrachtwagen die uitgerust is met een palletwagen. Deze palletwagen kan de pallet met houtpellets op een verharde ondergrond plaatsen, zoals een garage of een oprit. Houd er rekening mee dat de palletwagen niet geschikt is voor gebruik op gras, grind of hobbelige ondergronden.

Veel tevreden klanten

Veel klanten bestellen regelmatig houtpellets bij ons en zijn zeer tevreden over de kwaliteit en onze service. Onze klanten waarderen ons met gemiddeld een 8+. Daarnaast zijn we aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg, het kwaliteitskeurmerk voor webshops.