Winkelmand
BTW
 • Topbeoordeling: 8.9+
 • Bepaal je eigen aflevermoment*
 • Veilig en betrouwbaar

Biologische potgrond: de beste keuze voor jouw planten

Als je planten wilt laten groeien en bloeien, is het van belang dat je de juiste potgrond gebruikt. Een goede potgrond zorgt ervoor dat de planten de juiste hoeveelheid water, voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Daarom is het aan te raden om voor biologische potgrond te kiezen. In dit artikel lees je alles over de voordelen van biologische potgrond en waarom het de beste keuze is voor jouw planten.

Wat is biologische potgrond?

Biologische potgrond is potgrond die gemaakt is van natuurlijke grondstoffen, zoals compost, houtsnippers en turf. Deze grondstoffen zijn afkomstig van biologische teelt, wat betekent dat ze zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn verbouwd. Biologische potgrond is dus vrij van chemicaliën en is daarom beter voor het milieu en voor jouw planten.

Waarom kiezen voor biologische potgrond?

Er zijn verschillende redenen waarom het aan te raden is om voor biologische potgrond te kiezen:

 1. Gezonde planten: Doordat biologische potgrond vrij is van chemicaliën, is het beter voor de gezondheid van jouw planten. Planten die in biologische potgrond staan, zijn minder vatbaar voor ziektes en plagen.
 2. Beter voor het milieu: Biologische potgrond is beter voor het milieu, omdat het gemaakt is van natuurlijke grondstoffen en geen chemische bestrijdingsmiddelen bevat. Zo draag je bij aan een schonere en gezondere leefomgeving.
 3. Beter voor de bodem: Biologische potgrond bevat veel organische stoffen, zoals compost en turf. Deze stoffen zorgen ervoor dat de bodem gezond blijft en dat er voldoende voedingsstoffen voor de planten zijn.
 4. Duurzamer: Biologische potgrond is duurzamer dan reguliere potgrond, omdat het de bodem op lange termijn versterkt en verbetert. Zo kun je op een duurzame manier jouw planten laten groeien en bloeien.

Veelgestelde vragen over biologische potgrond

 1. Wat is het verschil tussen biologische potgrond en reguliere potgrond?

Biologische potgrond is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals compost, houtsnippers en turf, terwijl reguliere potgrond vaak gemaakt is van kunstmest en chemicaliën. Biologische potgrond bevat geen chemicaliën en is daarom beter voor de gezondheid van jouw planten en voor het milieu.

 1. Is biologische potgrond duurder dan reguliere potgrond?

Biologische potgrond is vaak iets duurder dan reguliere potgrond, omdat het gemaakt is van natuurlijke grondstoffen die duurder zijn om te produceren. Het is echter wel de moeite waard om wat extra te betalen voor biologische potgrond, omdat het beter is voor jouw planten en voor het milieu.

 1. Kan ik biologische potgrond gebruiken voor alle soorten planten?

Ja, biologische potgrond is geschikt voor alle soorten planten. Of je nu bloemen, kruiden, groenten of fruitplanten hebt, biologische potgrond is de beste keuze om jouw planten in te laten groeien en bloeien.

 1. Hoe vaak moet ik mijn planten in biologische potgrond verpotten?

Het is aan te raden om jouw planten om de twee à drie jaar te verpotten, of wanneer de wortels de pot te klein maken. Gebruik hiervoor altijd biologische potgrond, zodat je zeker weet dat je planten de juiste hoeveelheid water, voedingsstoffen en zuurstof krijgen.

Waar kan ik biologische potgrond kopen?

Bij Bustotaal kan je biologische potgrond van Pelfin kopen in zakken van 60 stuks (40 liter) op een pallet. Wij leveren deze potgrond gratis en binnen 1 werkdag.