Filteren

Beoordelen
  1. & up (2)
Type verpakking
  1. Big Bag 0.5m³ (1)
  2. Big Bag 1m³ (1)
  3. Big Bag 2m³ (1)
Voorraad
  1. Op voorraad (4)

Cacaodoppen

Met cacaodoppen ga je op een verantwoorde wijze onkruid tegen en geef je je tuin een mooie natuurlijke uitstraling. Zoals elke type boomschors is deze bodembedekker in de tuin geschikt voor het aanleggen van tuinborders en decoratie. De doppen zijn rijk aan voedingstoffen en daardoor bevorderen de cacao doppen de groei van je planten nadat ze composteren!

4 resultaten

4 resultaten

Cacaodoppen Kopen?

Deze doppen zijn beschikbaar in big bags en losgestort. De big bags kunnen door heel Nederland geleverd worden m.u.v. de Waddeneiladen. Vandaag een big bag besteld? Hij is dan de volgende werkdag in huis!

Cacaodoppen in het kort

  • Weert slakken en katten uit de tuin
  • Rijk aan voedingsstoffen
  • Gaat onkruid tegen
  • Voorkomt wortelrot

Heb je veel veel last van katten in de tuin dan zullen de doppen wel kunnen helpen. De cacaodoppen zullen de katten echter niet verjagen. Ze vinden het wel minder aangenaam om erop te lopen en erin te graven, mits de laag doppen dik genoeg is, maar ze zullen er niet persee door wegblijven.

Bescherm je planten door een laag doppen in en rondom de plantenborders te strooien. Omdat cacaodoppen in de tuin een vochtregulerende werking hebben, wordt wortelrot voorkomen. Op een gegeven moment zullen de cdoppen vergaan, waardoor belangrijke voedingstoffen voor planten in de aarde terecht komen. Cacaodoppen ruiken heerlijk wanneer ze net in de tuin liggen en na regenbuien, je ruikt de lichte chocolade-geur. 

Pas ervoor op dat de cacaodoppen giftig kunnen zijn voor honden als het gegeten wordt. Hoewel dit maar zelden gebeurd raden wij u in het geval dat aan om snel contact op te nemen met de dierenarts on te overleggen voor een vervolgstap.

Eenvoudig het aantal benodigde cacaodoppen bereken

Gebruik het volgende rekenmodel om te berekenen hoeveel (m3) cacaodoppen je nodig hebt om je eigen tuin netjes te krijgen. Om je tuin te voorzien van een mooie dekkende laag doppen, kun je het beste een laag van rond de 8 cm gebruiken, hiermee zorg je ervoor dat het gehele oppervlakte ruim is voorzien van het product. Bereken hoeveel kuub je nodig hebt door het aantal vierkante meter te vermenigvuldigen met 0,08. Voor 50m2 wordt dat (50 * 0,08) = 4 kuub. Dit zou dan neerkomen op een 2 big bags van 2 kuub.