Cacaodoppen

Met cacaodoppen ga je op een verantwoorde wijze onkruid tegen en geef je je tuin een mooie natuurlijke uitstraling. Zoals elk type boomschors is deze bodembedekker in de tuin geschikt voor het aanleggen van tuinborders en decoratie. De doppen zijn rijk aan voedingsstoffen en daardoor bevorderen de cacaodoppen de groei van je planten nadat ze composteren! Cacaodoppen kopen doe je bij Bustotaal.nl.

Show Filters
 • Uitverkocht Cacaodoppen 2 kuub bigbag

  ,

  152,89 Excl. BTW Bekijk productLees meer
 • Uitverkocht Cacaodoppen 1 kuub in bigbag
  Bustotaals keuze

  ,

  103,31 Excl. BTW Bekijk productLees meer
 • Uitverkocht Cacaodoppen - Big Bag 0,5m3

  ,

  90,91 Excl. BTW Bekijk productLees meer
 • Uitverkocht

  ,

  70,25 Excl. BTW Bekijk productLees meer
Show Filters

Voordelen cacaodoppen 

Cacaodoppen zijn geschikt voor vrijwel alle grondsoorten en beplantingen. Het is ook nog eens erg milieuvriendelijk om cacaodoppen te gebruiken in jouw tuin. En de natuurlijke bruine kleur van de cacaodoppen zal jouw tuin een schitterend effect opleveren. 

De voordelen van cacaodoppen: 

 • Gebruikt van cacaodoppen zijn goed voor je portemonnee, tuin en het milieu! 
 • Cacaodoppen beschermen de grond tegen zonlicht en uitdroging
 • Cacaodoppen bevordert het bodemleven dankzij het vochtige klimaat wat heerst rondom de doppen. 
 • Gaat onkruid tegen 
 • Cacaodoppen weren tegen katten en slakken 

Hoe gebruik ik cacaodoppen? 

Hoe gebruik ik cacaodoppen in mijn tuin? Dat gaan we je in dit hoofdstuk gemakkelijk uitleggen door middel 3 simpele stappen. 

Stap 1. Verwijder het onkruid. Zorg ervoor dat al het aanwezige onkruid wordt verwijderd in dit process zodat je een gezonde, schone grond overhoud.

Stap 2. Zodra je het onkruid hebt verwijderd, kan je beginnen met het strooien van een laag cacaodoppen van ongeveer 4 cm. Strooi de cacaodoppen gelijkmatig uit over de oppervlakte. 

Stap 3. Nadat je de cacaodoppen hebt verdeeld over de grond, kan je beginnen met het besproeien van de doppen. Dit zorgt ervoor dat de cacaodoppen niet wegwaaien. Vervolgens zullen de cacaodoppen na ongeveer 6 weken een diepbruine kleur krijgen. Schrik niet bij eventuele schimmelvorming op de doppen. Dit verdwijnt vanzelf. 

Cacaodoppen aanbieding 

Waarom zou je nog wachten op een cacaodoppen aanbieding van het plaatselijke tuincentrum? Bij Bustotaal kan je cacaodoppen kopen standaard voor de ‘aanbiedingsprijs’. Onze cacaodoppen zijn van de hoogste kwaliteit en dat ook nog eens voor een hele scherpe prijs! Voor bijna al onze verpakkingen cacaodoppen bieden wij gratis verzending aan! Cacaodoppen koop je dus bij Bustotaal. 

Cacaodoppen in het kort 

 • Weert slakken en katten uit de tuin 
 • Rijk aan voedingsstoffen 
 • Gaat onkruid tegen 
 • Voorkomt wortelrot 

Heb je veel veel last van katten in de tuin dan zullen de doppen wel kunnen helpen. De cacaodoppen zullen de katten echter niet verjagen. Ze vinden het wel minder aangenaam om erop te lopen en erin te graven, mits de laag doppen dik genoeg is, maar ze zullen er niet perse door wegblijven. 

Cacaodoppen beschermen de planten

Bescherm je planten door een laag doppen in en rondom de plantenborders te strooien. Omdat cacaodoppen in de tuin een vochtregulerende werking hebben,

wordt wortelrot voorkomen. Op een gegeven moment zullen de doppen vergaan, waardoor belangrijke voedingsstoffen voor planten in de aarde terecht komen. Cacaodoppen ruiken heerlijk wanneer ze net in de tuin liggen en na regenbuien, je ruikt de lichte chocolade-geur. 

Pas ervoor op dat de cacaodoppen giftig kunnen zijn voor honden als het gegeten wordt. Hoewel dit maar zelden gebeurd raden wij u in het geval dat aan om snel contact op te nemen met de dierenarts om te overleggen voor een vervolgstap. 

Eenvoudig het aantal benodigde cacaodoppen bereken 

Gebruik het volgende rekenmodel om te berekenen hoeveel (m3) cacaodoppen je nodig hebt om je eigen tuin netjes te krijgen. Om je tuin te voorzien van een mooie dekkende laag doppen, kun je het beste een laag van rond de 8 cm gebruiken, hiermee zorg je ervoor dat het gehele oppervlakte ruim is voorzien van het product. Bereken hoeveel kuub je nodig hebt door het aantal vierkante meter te vermenigvuldigen met 0,08. Voor 50m2 wordt dat (50 * 0,08) = 4 kuub. Dit zou dan neerkomen op een 2 big bags van 2 kuub.