Wegens goed weer verlengd! Dikke korting op alle Augustiner producten! Lees hier de details.

BTW
 • Topbeoordeling: 8.9+
 • Bepaal je eigen aflevermoment*
 • Veilig en betrouwbaar

Sierschors: de perfecte aanvulling voor elke tuin

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je tuin op te vrolijken, is sierschors een geweldige optie. Bij Bustotaal.nl bieden we verschillende soorten sierschors aan, waaronder Franse boomschors en Dennenschors, zowel in zakken als Big Bags van 1 en 2 kuub. En het beste van alles? Wij bezorgen binnen 1 werkdag bij je aan huis en in de meeste gevallen ook nog gratis verzonden.

Wat is sierschors precies?

Sierschors is resthout dat wordt geproduceerd tijdens het zagen van boomstammen. Het wordt voornamelijk gebruikt als meststof en bodembedekker in tuinen en parken. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden, heeft sierschors ook tal van praktische voordelen. Zo helpt het om vocht vast te houden in de grond en kan het helpen om onkruid te verminderen.

De verschillende soorten sierschors bij Bustotaal

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Franse boomschors, Dennenschors en Houtsnippers. Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen op een rij gezet:

 • Frans boomschors: Frans boomschors is gemaakt van resthout van de houtindustrie en heeft een natuurlijke, rustieke uitstraling. Het wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekker in tuinen en parken, omdat het helpt om vocht vast te houden in de grond en onkruid te verminderen. Frans boomschors is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Franse boomschors gaat ongeveer 5 jaar mee.
 • Dennenschors: Dennenschors is ook gemaakt resthout maar dan van dennenbomen en heeft een specifieke geur en uiterlijk. Het heeft een iets donkerdere kleur dan Franse boomschors en is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Dennenschors is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een specifiekere look voor hun tuin. Dennenschors gaat ongeveer 4 jaar mee.
 • Houtsnippers: Houtsnippers zijn kleine stukjes hout die worden geproduceerd tijdens het zagen van boomstammen. Ze worden vaak gebruikt als bodembedekker in tuinen en parken, omdat ze goed vocht vasthouden en onkruid verminderen. Houtsnippers hebben een natuurlijke, rustieke uitstraling en zijn gemakkelijk te onderhouden. Houtsnippers gaan ongeveer 3 jaar mee.

In samenvatting zijn Franse boomschors, Dennenschors en Houtsnippers allemaal geschikt als bodembedekker in tuinen en parken, maar hebben ze elk hun eigen specifieke kenmerken. Frans boomschors heeft een natuurlijke, rustieke uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden. Dennenschors heeft een specifiek aroma en uiterlijk en is duurzaam. Houtsnippers hebben een natuurlijke, rustieke uitstraling en zijn gemakkelijk te onderhouden. Welke van deze opties het beste bij je tuin past, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Waarom zou je kiezen voor sierschors?

Er zijn tal van redenen om voor sierschors te kiezen als bodembedekker in je tuin. Hieronder hebben we enkele voordelen op een rij gezet:

 • Natuurlijk uiterlijk: Sierschors heeft een natuurlijke, rustieke uitstraling die perfect past bij elke tuinstijl. Het geeft je tuin een mooie, natuurlijke look die moeilijk te evenaren is met andere bodembedekkers.
 • Duurzaam: Sierschors is een duurzame optie als bodembedekker, omdat het niet snel vergaat en jarenlang meegaat. Dit betekent dat je niet elk jaar opnieuw hoeft te investeren in bodembedekker, wat uiteindelijk ook geld kan besparen.
 • Praktisch: Sierschors is gemakkelijk te hanteren en te verplaatsen, wat het een makkelijk te verwerken bodembedekker maakt. Verder houdt het vocht vast in droge periodes en beschermt het planten in koude periodes tegen vorst.
 • Ecologisch: Sierschors is een ecologische optie als bodembedekker, omdat het gemaakt is van restmateriaal dat anders zou worden weggegooid. Dit betekent dat je op een duurzame manier je tuin op kunt

Hoe verwerk ik sierschors in mijn tuin?

Het verwerken van sierschors in je tuin is een eenvoudig proces. Hieronder hebben we een 4 stappenplan opgesteld om je op weg te helpen:

 1. Maak je tuinbed klaar: Voordat je sierschors aanbrengt, is het belangrijk om het tuinbed onkruidvrij te maken en eventueel worteldoek aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je een mooi, egaal bed krijgt waar het sierschors goed op blijft liggen.
 2. Breng de sierschors aan: Als je tuinbed klaar is, is het tijd om de sierschors aan te brengen. Verdeel de sierschors over het bed en probeer een laag van ongeveer 5 cm aan te houden. Dit is voldoende om de grond te bedekken en tegelijkertijd ruimte te laten voor planten om door te komen.
 3. Planten toevoegen: Als je het sierschors hebt verwerkt in het tuinbed, is het tijd om planten toe te voegen. Zoek planten uit die goed samengaan met sierschors en plant ze volgens het aanplantadvies. Zoek eventueel naar geschikte planten die aanvullen op het decoratieve effect van de sierschors. Als je het boomschors toevoegt aan een bestaand tuinbed hoef je de planten niet eerst te verwijderen maar dan leg je schors voorzichtig om de planten heen.
 4. Geniet van het resultaat: Als je de stappen hierboven hebt gevolgd, zal je zien dat de sierschors een mooie aanvulling is op je tuin. Het geeft een natuurlijke, rustieke uitstraling en zorgt tegelijkertijd voor praktische voordelen zoals vocht vasthouden en onkruidvermindering. Geniet van het resultaat en laat de sierschors zijn werk doen!

Kortom: Ben je op zoek naar sierschors om je tuin op te vrolijken? Bij Bustotaal.nl hebben we verschillende soorten sierschors beschikbaar, zoals Franse boomschors en dennenschors, zowel in zakken als Big Bags van 1 en 2 kuub. Onze levering is snel en efficiënt, want we bezorgen binnen 1 werkdag bij je aan huis en in de meeste gevallen ook nog gratis verzonden. Dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog je sierschors bij Bustotaal.nl en geniet van de natuurlijke, rustieke uitstraling in je tuin!