Loading...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen

Katten weren uit jouw tuin?

katten , tuin | Gepubliceerd op 20 January 2017

Wil je katten weren uit jouw tuin? Poezen zijn lieve en leuke dieren. Toch is het ontzettend vervelend als katten jouw tuin gebruiken als kattenbak. Katten zorgen voor een doordringende stank, graven kuiltjes en vernielen planten. Daarnaast verjagen katten leuke vogels en egels. In dit blog artikel geven wij 3 tips om katten te verjagen.

katten werenKatten verjagen

Er zijn meerdere manieren om poezen uit jouw tuin te houden. Hieronder bespreken wij de 3 meest natuurlijke methodes

Katten weren met geur

Katten hebben een fantastisch reukvermogen, waardoor sterke geuren katten tegenstaan. Katten weren kan bijvoorbeeld met koffieprut of knoflook. Door het koffieprut in de tuin te strooien of sterk geurende planten te planten zoals zullen katten deze plekken in de tuin mijden. Citroenschillen, mottenballen en peper zijn andere alternatieve strooisels tegen poezen. Helaas zijn dit kortdurende oplossingen en zijn de katten na de eerste regenbui weer terug in de tuin.

Bodembedekkers / Cacaodoppen

Katten houden van onbegroeide grond. Door de bodem te bedekken met boomschors of houtsnippers is de lol er voor katten snel van af. Met cacaodoppen is jouw poezen probleem al gauw helemaal opgelost; katten haten de geur van pure-chocolade en vinden het niet fijn om over cacaodoppen te lopen.  Cacaodoppen weren ook slakken uit de tuin! Let er wel op dat cacaodoppen theobromine bevat, een stof die giftig kan zijn voor honden.  Daarnaast moeten de doppen in een laag van minstens 6cm gelegd worden om effectief te zijn. De cacaodoppen van Bustotaal zijn te bestellen in big bags van 1 of 2 kuub, of losgestort af te halen in Winsum.