Nog maar een paar dagen korting op Franse Boomschors in big bags, bekijk de actie!.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Zo maakt u uw tuin zomerklaar

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de tuin weer zomerklaar te maken. Wanneer u nu de handen uit de mouwen steekt, kunt u straks in het mooie weer van u schitterende tuin genieten! Eigenlijk wordt aangeraden om in het voorjaar al te beginnen met werken in de tuin, maar het is nog niet te laat!

Tips om uw tuin zomerklaar te maken

Met de oplopende temperaturen is het misschien wat laat om te beginnen met werken in de tuin. Gelukkig is het nog niet té laat, want ook nu nog is de tuin gemakkelijk binnen een middag zomerklaar te maken. Vervolgens heeft u nog een hele zomer de tijd om er lekker van te genieten. Klinkt goed toch?

Om u op weg te helpen bieden we in deze blog enkele tips voor het zomerklaar maken van de tuin.

Fris beginnen

De tuin kan er na een paar zware maanden rommelig en verwaarloosd uitzien. Daarom is het belangrijk om te beginnen met een grote schoonmaak, een nieuw begin. Hoe? Haal de groene bak erbij en gooi al het tuinafval weg. Denk aan dode bladeren, takken en onkruid. Het idee is dat er op deze manier weer ruimte voor nieuw leven ontstaat.

Gazon repareren

Wees overigens niet te enthousiast met het verwijderen van planten, bomen en struiken, want vaak voldoet enig snoeiwerk ook. Onnodig groen uit de tuin halen is natuurlijk niet de bedoeling.

‘Repareer’ het gazon

Ziet uw gazon er na de winter ook kaal of verwilderd uit? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. We raden aan om te beginnen met het maaien van het gras. Dit kunt u pas doen wanneer het buiten zeker niet meer vriest. De ideale hoogte voor gras in de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter.

Vaak blijft het gazon na de winter achter met enkele kale plekken. Gelukkig is daar wat aan te doen. De periode juni-juli is het best geschikt om de kale plekken op te vullen met nieuwe zaadjes. Binnen de kortste keren kunt u dan weer genieten van een mooi en vol gazon!

Snoeien!

Veel mensen denken dat snoeien vooral in de herfst en in de winter moet gebeuren, maar dat is niet helemaal waar. In de zomer groeien planten en heggen het snelst, waardoor snoeiwonden het snelst kunnen helen en de kans op rot het kleinst is. Uiteraard is het niet handig om planten te snoeien die al vol in de bloei staan.

Een ander voordeel van snoeien in de zomer is dat het niet nodig is om dezelfde planten in de winter nogmaals te snoeien. De plant gaat hierdoor minder kwetsbaar de winter in en zal minder moeite hebben om te overleven.

Snoeien

De zomer is dus het goede moment om planten en heggen te ontdoen van dode takken en bloemknoppen. Let er bij het knippen van takken op dat u net boven de gezonde zijtak afknipt. Onzeker over welke snoeitechniek u voor een specifieke plant moet gebruiken? Zoek het even op! Zo houdt u uw planten het langst gezond.

Nieuw leven

Wanneer de tuin is ontdaan van alle rommel die nog aan de winter deed denken, is het tijd om nieuw leven te planten. Houd wel rekening met enkele zaken. Zo matchen niet alle planten goed met elkaar, kijk dus even op het etiket om te controleren of de plant in uw tuin goed uit de verf kan komen.

Ook de plaats waar u nieuw leven wilt planten is van belang. Sommige planten hebben veel licht nodig, andere juist weer niet. Het is verstandig om hier voldoende rekening mee te houden. Het etiket bekijken is sowieso een goed idee wanneer u in het tuincentrum bent, hierop staat namelijk ook de beste periode voor het planten van de zaadjes of plant.

Aan de slag!

Met deze tips kunt u lekker aan de slag in de tuin. Veel plezier deze zomer!

Gerelateerde artikelen

Alles over cortenstaal kantopluiting

Na het lezen van dit blog weet je alles over cortenstaal, waarvoor je de cortenstaal kantopsluiting kan gebruiken en hoe… Lees verder

Grind aanleggen: stap voor stap

Nu je hebt gekozen voor grind, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! We leggen je… Lees verder

Grind of split: wat is het verschil en wat past bij jou?

Wil je jouw tuin met een mooi grind- of splitpad laten aanleggen? Of wil je je oprit een nieuw uiterlijk… Lees verder