Vanwege groot succes verlengd: 14 extra dagen korting op alles op een pallet! Bekijk de: actie!

BTW
Recent toegevoegd
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Mulch producten

Leg nu gemakkelijk een mulchlaag aan in je tuin met Bustotaal.nl! Het bedekken van de grond met een mulchlaag is een van de beste manieren om jouw planten te verzorgen en ze gezond te houden. Het beschermt ze tegen vele omgevingsfactoren, zoals kou of warmte, en het voorkomt dat er onkruid uit de grond groeit. Als je meer wilt weten over wat mulchen voor u kan doen, lees dan verder!

Wanneer je tuin mulchen?

Mulchlagen bestaan vaak uit dood plantenmateriaal – je kan mulchen met houtsnippers of boomschors, maar ook andere soorten organisch materiaal zoals bladeren. De beste tijd om een mulchlaag aan te brengen is in de herfst, wanneer de bladeren van de bomen zijn gevallen en het gras is afgestorven, maar voordat het bedekt wordt door sneeuw. De bladeren en andere dode resten in de tuin zorgen namelijk al voor een gedeeltelijke mulchlaag.

Voordelen van mulch

De voordelen van mulchlagen zijn:

  • Ze voorkomen dat onkruid in uw tuingrond groeit;
  • Ze verhogen de vruchtbaarheid van uw grond;
  • Ze helpen voeding om de plantenwortels gemakkelijker te bereiken;

Mulchen van moestuin

Mulchen houdt ook de vochtigheidsgraad in de verschillende seizoenen op peil omdat het voorkomt dat zon of kou diep in de grond doordringt. Dit is ideaal voor jouw moestuin. Waar anders in de hete zomermaanden het water snel zou verdampen blijft het nu langer nat genoeg voor jouw plantjes!

Soorten mulch

Er zijn verschillende soorten mulch waarin er verscheidene categorieën zijn. Zo heb je synthetische en organische mulch. Een voorbeeld van synthetische mulch is een laag plastic of stenen. Hoewel dit onkruid tegengaat is het natuurlijk niet de beste oplossing voor jouw planten. Een organische mulchlaag daarintegen verhoogt de vruchtbaarheid van de grond en jouw tuin. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten organische mulch: