31 producten in Split kopen

Bij Bustotaal hebben wij het beste split voor jou! Met ons split kan je eenvoudig een fraaie oprit, parkeerplaats, of pad langs je huis aanleggen. Wij bieden keuze uit verschillende soorten split zodat wij een bijpassend product hebben voor iedereen. Daarnaast is ons split van de beste kwaliteit en wordt het gratis thuis geleverd in Big Bags. Deze Big Bag kan je opensnijden om vervolgens de lading te verspreiden met een hark en klaar is kees. Weet je nog niet wat de beste split is voor jouw tuin? Lees dan hieronder nog een stukje verder!Wat is het verschil tussen grind en split?

Zowel split als grind wordt veel gebruikt als ondergrond van een tuinpad of oprit. Beide zijn gemaakt van steensoorten in verschillende kleuren en maten. Maar wat is nou het verschil? Dat verschil zit hem voornamelijk in de ruwheid van de stenen. Grind is vooral kiezelstenen met ronde vormen. Dit kan zo gevormd op natuurlijke wijze door bijvoorbeeld water maar ook in de fabriek zo gemaakt zijn. Split daarentegen is een ruw product vaak afkomstig van steengroeven. De kleine stenen die vrijkomen als restproduct bij het uithakken van grote stenen hebben ruwe vormen.

Soorten split

Er zijn vele soorten split met verschillende kleuren en hardheid. Hieronder een kort overzicht van de verschillende soorten:

  • Alpen steen split

Alpen steen split is een mooi grijs split met als prachtig detail een witte ader dier door de steen heen loopt. Vooral voor decoratief gebruik.

  • Ardenner split

Ardenner split heeft een gele en een witte variant. Vooral de grijze variant heeft een erg sterke structuur en is dus goed geschikt voor de oprit of tuinpad. De gele variant is dan weer geschikt als mooi decoratie split.

  • Basalt split

Basalt split is gevormd door gestolde lava en heeft een super sterke structuur. Het heeft een grijze kleur en is zeer geschikt als een robuuste ondergrond van een oprit of oprijlaan.

  • Grauwacke split

Grauwacke split is afkomstig van zandsteen van verschillende kleuren. Dit split is erg populair als siersplit omdat het zeer natuurlijk oogt.

  • Icy blue split

Icy blue split staat vooral bekend om zijn glinstering. Het heeft een grijze kleur en glinstert erg mooi in de zon. Het wordt dus vooral gebruikt als siersplit.

  • Jura split

Jura split is een robuuste split met een warm gele kleur. Dit maakt dit split erg geschikt voor de oprit, wandelpad en parkeerplaats. 

  • Kwartsiet split

Kwartsiet split heeft een mooie rode kleur doordat het bestaat uit stukken kwarts. Het heeft daardoor een eigen karakter en is geschikt voor eigenlijk alles.

  • Lava split

Lava split komt net als basalt split van lava gesteente af maar is minder snel gestold. Daardoor is het zeer poreus en zeer geschikt als opvulling van funderingen of het aanleggen van drainage. Als siersplit misstaat het echter niet.

  • Noors split

Noors split heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding en is door zijn grijze kleur best neutraal. Daarom wordt het vaak gebruikt als split om grote oppervlakken te bedekken zoals een parkeerplaats of oprijlaan.

  • Taunus quartz

Taunus quartz split heeft een zeer mooi kleurenpalet. Dit split is daardoor erg geschikt als siergrind met de mooie warme kleuren. Perfect voor in de tuin!