Laatste kans! Dikke korting op alle Augustiner producten! Bezoek hier voor details.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Heerlijk buiten nazomeren met deze sfeervolle design vuurschalen

De zomer is voorbij, maar dat betekent niet dat er geen fijne nazomeravonden meer komen. Ook in september is het weer vaak nog zacht en kunt u genieten van heerlijke avondjes met vrienden of familie. En daarbij een vuurtje stoken zorgt niet alleen voor warmte, het is ook nog eens erg gezellig en sfeervol!

Er zijn meerdere manieren waarop zo’n vuurtje gestookt kan worden. Veel mensen gebruiken de ouderwetse vuurkorf. Vuurkorven zijn nog steeds erg populair en zijn dan ook een goed hulpmiddel bij het maken van vuur, maar er zijn ook betere oplossingen. Wij zijn erg fan van de vuurschaal. Dit handige hulpmiddel kent een aantal praktische voordelen tegenover het gebruik van een vuurkorf.

In deze blog bespreken we de voordelen van het gebruik van een vuurschaal en delen we onze favoriete vuurschalen. Vragen? Schroom niet en neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Voordelen van een vuurschaal

Het gebruik van een vuurkorf om een vuurtje mee te stoken is nog steeds erg populair. Vuurschalen zijn echter aan een flinke opmars bezig en dat is niet zonder reden. Steeds meer mensen ontdekken de (praktische) voordelen van het gebruik van een vuurschaal. We zetten deze voordelen voor u op een rij:

Praktisch

Een vuurschaal is gewoonweg een stuk praktischer dan een vuurkorf. Dit heeft meerdere redenen. Zo is een vuurkorf doorgaans gemaakt met een open ‘karakter’. Dit betekent dat er rondom stalen spijlen zitten. Deze spijlen geven een leuke uitstraling aan de vuurkorf, maar zijn praktisch minder handig. Door de spijlen komt namelijk veel as- en houtresten. Deze belanden vervolgens allemaal op de grond. Afhankelijk van de ondergrond kan dit niet alleen voor troep, maar ook voor schade zorgen.

Ook kunnen de spijlen na enige tijd afbreken door temperatuurverschillen en roestvorming. Zeker wanneer de vuurschaal buiten blijft staan na gebruik, treedt dit probleem op. Een vuurschaal kent geen openingen en zorgt daardoor voor veel minder troep. Ook is het makkelijk om een nieuw vuurtje te stoken, omdat het houtskool in de schaal kan blijven liggen. Ook zal een vuurschaal minder snel ‘stuk’ gaan door de ronde vorm.

Stijl

U had er misschien nog niet over nagedacht, maar ook op het gebied van stijl past een vuurschaal vaak beter in het exterieur dan een vuurkorf. Het lage en brede ontwerp van een vuurschaal past doorgaans beter bij de populaire loungesets dan een vuurkorf. Heeft u een mooie loungeset in de tuin staan? Dan past een van onze vuurschalen daar uitstekend bij!

buiten-nazomeren-met-vuurschaal

Multifunctioneel

In tegenstelling tot de gemiddelde vuurkorf is de vuurschaal multifunctioneel. Want wat is er nou leuker dan genieten in de tuin onder het genot van een stukje vlees? Juist! BBQ’en op een ouderwets zelf gestookt vuurtje wordt steeds populairder en is ook mogelijk op een vuurschaal door bijpassende grillroosters!

Geschikt voor in iedere tuin

Heeft u een kleine tuin, of juist een hele grote? Het maakt niet uit, want een vuurschaal is geschikt voor in iedere tuin. Onze vuurschalen zijn te krijgen in verschillende maten, waardoor er altijd wel een vuurschaal is die bij uw tuin past. Benieuwd naar de verschillende vuurschalen die wij aanbieden? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Vuurschaal kopen bij Bustotaal

Onder de indruk van de mogelijkheden van een vuurschaal? Wij ook! Daarom hebben we verschillende mooie vuurschalen in ons assortiment opgenomen. Uiteraard zijn de vuurschalen in meerdere formaten te verkrijgen, zodat er altijd iets voor u bij zit. We nemen de verschillende modellen vuurschalen uit ons assortiment met u door:

Esschert Design Gerecycled metalen vuurschaal groot 120 cm

Op zoek naar een grote vuurschaal die goed de aandacht trekt? Dan is deze design vuurschaal van Esschert wat u zoekt! Deze met de hand gemaakte vuurschaal met een diameter van 120 cm is gemaakt van gerecycled metaal, ook nog eens duurzaam dus! Doordat deze vuurschaal met de hand is vervaardigd, heeft u altijd een unieke vuurschaal!

Vuurschaal 1

Esschert Design Gerecycled metalen vuurschaal Medium

Houdt u van een authentieke vintage look? Dan is deze vuurschaal van Esschert iets voor u! Deze van gerecycled plaatmetaal gemaakte design vuurschaal is met de hand vervaardigd. De stukken plaatmetaal zijn aan elkaar gelast, waardoor iedere vuurschaal uniek is! Wanneer u deze vuurschaal vandaag besteld, heeft u hem morgen al in huis!

Vuurschaal

Gerelateerde artikelen

Vuurkorf veilig aansteken: stappenplan met handige tips

Een vuurkorf staat garant voor een stevige dosis extra sfeer in de tuin. U kunt langer buiten blijven zitten, terwijl… Lees verder