Laatste kans! Dikke korting op alle Augustiner producten! Bezoek hier voor details.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Het verschil tussen houtsnippers en boomschors

Als je op zoek bent naar een bodembedekker, dan ben je waarschijnlijk al houtsnippers en boomschors tegengekomen. Beide bodembedekkers zijn zeer populair. Maar wat is het verschil tussen houtsnippers en boomschors? In deze blog leggen wij de verschillen uit tussen deze twee bodembedekkers.

Houtsnippers

Houtsnippers zijn goedkoper dan boomschors

Een van de belangrijkste verschillen tussen houtsnippers en boomschors is de prijs. Houtsnippers zijn goedkoper dan boomschors, wat komt door de lagere productiekosten. Voor houtsnippers wordt het resthout van de hele boom gebruikt en voor boomschors wordt alleen de buitenste laag van de boom gebruikt wanneer deze is afgestorven. Het produceren van boomschors vraagt dus meer arbeid.

Boomschors gaat langer mee dan houtsnippers

Een belangrijk voordeel van boomschors vergeleken met houtsnippers is de levensduur. Boomschors gaat langer mee dan houtsnippers. Dit komt doordat boomschors dikker is en daardoor beter bestand is tegen afbraak door weersinvloeden en bodemorganismen. Houtsnippers daarentegen zijn dunner en kunnen sneller afbreken, vooral als ze worden blootgesteld aan veel zonlicht en regen. Wil je houtsnippers die langer meegaan dan de standaard houtsnippers? Dan zijn de deco houtsnippers een goede optie.

Houtsnippers zijn kleiner dan de stukjes boomschors

Een ander verschil tussen houtsnippers en boomschors is de grootte van de stukjes. Over het algemeen zijn houtsnippers kleiner dan stukjes boomschors. Houtsnippers worden gemaakt door hout te versnipperen, terwijl boomschors wordt geproduceerd door de schors van de boom af te pellen. Als je op zoek bent naar een fijne bodembedekker, dan zijn houtsnippers een goede optie. Als je op zoek bent naar een grovere bodembedekker, dan is boomschors meer geschikt.

Houtsnippers en boomschors verschillen van kleur

Tot slot verschillen houtsnippers en boomschors ook van kleur. Houtsnippers hebben een lichtere kleur dan boomschors. De reden hiervan is dat houtsnippers worden gemaakt van lichter gekleurd hout, terwijl boomschors afkomstig is van donkerdere boomsoorten, zoals de Franse pijnboom of zeeden waar onze Franse boomschors van wordt gemaakt. Als je op zoek bent naar een lichte bodembedekker, dan zijn houtsnippers een goede optie. Als je op zoek bent naar een donkere bodembedekker die goed past bij een donkere tuininrichting, dan is boomschors een betere keuze.

Houtsnippers of boomschors

Houtsnippers en boomschors zijn beide populaire bodembedekkers vanwege hun duurzaamheid en esthetische waarde. Het belangrijkste verschil tussen deze twee bodembedekkers is de prijs en de levensduur. Houtsnippers zijn goedkoper, maar gaan minder lang mee dan boomschors. Daarnaast verschillen houtsnippers en boomschors ook van grootte en kleur. Als je op zoek bent naar een fijne, lichte bodembedekker, dan zijn houtsnippers een goede optie. Als je echter op zoek bent naar een grovere, donkere bodembedekker, dan is boomschors meer geschikt. Het is belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste bodembedekker voor jouw tuin.


Bekijk snel ons assortiment met houtsnippers en boomschors.

Gerelateerde artikelen

Meer biodiversiteit in je tuin

In de hedendaagse tuin wordt biodiversiteit steeds belangrijker. Niet alleen draagt het bij aan een gezondere, meer veerkrachtige tuin, maar… Lees verder

Hoe leg ik een pad aan met boomschors of houtsnippers?

Een pad van kiezels, stenen of tegels past natuurlijk niet in een groene tuin met een natuurlijke uitstraling. De moderne… Lees verder

Kiezen tussen cacaodoppen of boomschors?

De keuze van bodembedekkers is zowel mooi voor het oog als functioneel. Twee populaire opties zijn cacaodoppen en boomschors, elk… Lees verder