Vanwege groot succes verlengd: 14 extra dagen korting op alles op een pallet! Bekijk de: actie!

BTW
Recent toegevoegd
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Hoe lang gaat boomschors mee?

Boomschors is een natuurlijk product dat veel gebruikt wordt als bodemdekker om onkruidgroei te voorkomen, voor het aanleggen van paden en opritten en als valdemping in speeltuinen. Maar hoe lang gaat boomschors mee? In deze blog leggen we uit hoe lang boomschors meegaat, welke factoren de levensduur beïnvloedt en hoe je levensduur van boomschors kunt verlengen.

Boomschors

Wat is de levensduur van boomschors?

Gemiddeld gaat boomschors 3 tot 5 jaar mee voordat het begint af te breken of te rotten. Grotere en dikkere snippers kunnen wel 5 tot 8 jaar meegaan. De levensduur van boomschors hangt af van de boomsoort waar de boomschors van afkomstig is. In ons assortiment hebben we drie verschillende boomschorsen. De Franse boomschors is gemaakt van de schors van de Franse pijnboom of zeeden (Pinus pinaster). Onder normale omstandigheden hebben deze stukken boomschors een levensduur van ruim vijf jaar. De Sylvester boomschors is afkomstig van de grove den, wat ook wel de pijnboom wordt genoemd. Deze boomschors gaat ongeveer drie jaar mee onder normale omstandigheden. Als laatste hebben we de Dennenschors wat is gemaakt van de Noord-Europese dennen. Deze heeft een gemiddelde levensduur van vier jaar.

Welke factoren beïnvloedt de levensduur van boomschors?

De levensduur van boomschors worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de boomsoort of de grootte van de stukjes boomschors. Hieronder worden de factoren uitgelegd die de levensduur van de boomschors kan beïnvloeden.

De boomsoort

Een belangrijke factor zijn de verschillende boomsoorten. Zo is de kwaliteit van de Franse pijnboom kwalitatief beter dan de grove den. Let bij het aanschaffen van boomschors dus goed op de boomsoort.

De grootte van de stukjes schorssnippers

De grootte van de stukjes schorssnippers speelt een grote rol in levensduur van boomschors. Hoe groter de stukjes hoe langer de levensduur is van de boomschors.

De hoeveelheid vocht rond de boomschors

Vocht rond de boomschors zal het rottingsproces versnellen en de levensduur worden verkort. Zorg dat de boomschors wordt aangelegd op een plek met goede drainage en waar het snel kan drogen wanneer het heeft geregend.

De hoeveelheid blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon is zeer goed om te voorkomen dat de boomschors vochtig wordt. Wanneer er teveel zonlicht op de boomschors komt, heb je de kans dat het sneller gaat afbreken. Houd er dus rekening mee waar je de boomschors aanlegt.

Hoe verleng je de levensduur van boomschors?

Om de levensduur van de boomschors te verlengen, is onderhoud zeer belangrijk. Boomschors onderhoud je door de boomschors regelmatig op te harken en het boomschors aan te vullen wanneer het begint af te breken. Wij adviseren om 1 keer in de 2 jaar 25 procent van de boomschors te vervangen of een nieuwe laag aan te brengen. Wanneer de boomschors rot is, is het aan te raden om deze laag te verwijderen en een nieuwe laag boomschors aan te brengen.

Boomschors kopen

Wil je boomschors bestellen? Wij hebben boomschors van hoge kwaliteit op pallets en in big bags. Je kan kiezen om de boomschors te laten bezorgen of af te halen in Winsum. Heb je een vraag of wil je advies? Neem contact op met onze experts.

Gerelateerde artikelen

Wat is de beste bodembedekker tegen Onkruid?

Het creëren van een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin begint met de juiste bodembedekking. Bodembedekkers spelen een belangrijke rol in onkruidbestrijding, vochtbehoud en het… Lees verder

Meer biodiversiteit in je tuin

In de hedendaagse tuin wordt biodiversiteit steeds belangrijker. Niet alleen draagt het bij aan een gezondere, meer veerkrachtige tuin, maar… Lees verder

Hoe leg ik een pad aan met boomschors of houtsnippers?

Een pad van kiezels, stenen of tegels past natuurlijk niet in een groene tuin met een natuurlijke uitstraling. De moderne… Lees verder