Nog maar een paar dagen korting op Franse Boomschors in big bags, bekijk de actie!.

BTW
 • Topbeoordeling: 8.9+
 • Bepaal je eigen aflevermoment*
 • Veilig en betrouwbaar

Voordelen van boomschors in uw tuin!

uw eigen stukje natuur. Uw tuin moet een fijne plek zijn, een plek waar u kunt ontspannen en kunt genieten van het buiten zijn. Daarom wilt u een mooi terras, fijne looppaden en de natuur om u heen in de vorm van gras, planten en struiken. Een belangrijk onderdeel daarvan, waar niet altijd bij stilgestaan wordt, is de bodembedekking van uw tuin. Een fijne tuin betekent voor veel mensen weinig onderhoud én een prettige natuurlijke sfeer en de juiste bodembedekking kan u op verschillende manieren helpen!

Boomschors kopen doet u niet elke dag. Het is een aankoop die voor de eerstkomende jaren de uitstraling van uw tuin zal bepalen.  Maak de juiste keuze sierschors en u zult optimaal van uw tuin kunnen genieten.

Boomschors de ideale tuinbedekking
Boomschors de ideale tuinbedekking

De 10 voordelen van boomschors in de tuin

Wanneer in de natuureen bodem onbedekt is begint er een race van allerlei onkruiden en grassen om deze terug bedekt te krijgen. Een onbedekte bodem krijgt te maken met de elementen van de natuur. Zo doodt de zon het bovenste bodemleven, dringt de koude en de hitte snel en diep in de bodem. Wortels zijn veel beter beschermd tegen vorstschade. Slakken glijden graag over schors maar haten de stugge textuur van schors. Ook andere insecten houden hier niet van. Maar schors heeft nog veel meer voordelen:

 1. Voorkomt onkruid
 2. Beschermt en stimuleert zowel het microbodemleven als de aardwormen.
 3. Kan 10 liter water per vierkante meter opslaan en redt in droge zomers heel wat planten
 4. Beperkt het uitdrogen van de bodem
 5. Zeer decoratief
 6. Verzuurt de bodem niet want heeft een neutrale pH
 7. Gaat zeer lang mee en wanneer het vergaat, zorgt het voor extra humus en helpt hiermee de bodem te verbeteren
 8. Beschermt de plant tegen vorst en hitte én de temperatuurschommelingen van de dag
 9. Beschermt de bodem tegen de gevolgen van hevige regen
 10. Is ecologisch want het is een hernieuwbare bron

Soorten boomschors

Dennenschors is een zeer goede en voordelige boomschors. Er bestaat bijvoorbeeld schors van de Sylvester of grove den. Sylvesterschors is stevig en van goede kwaliteit. Deze soort is afkomstig van de grove den met lange naalden, ook wel douglas met vezels genoemd. Het heeft een warme bruine uitstraling.  Daarnaast kunt u ook Franse boomschors kopen. Beide soorten zijn niet alleen geschikt als bodembedekker, maar worden ook gebruikt onder speeltoestellen, op wandelpaden en/of op opritten. Daarenboven kunt u sierschors ook perfect in plantenbakken gebruiken.

Boomschors voordelige bodembedekking, verbluffend resultaat

Dat boomschors goedkoop is, is een feit. U kunt dus goedkope boomschors kopen het hele jaar door. Voorzie ruim voldoende tuinschors als u de eerste keer uw tuin bedekt met deze bodembedekker. Als u te veel aan boomschors zou hebben, kunt u die altijd gebruiken voor in bloembakken of om de rand rond uw vijver proper te houden bijvoorbeeld. Boomschors aanbrengen is zeer simpel. U maakt de grond mooi egaal, eventueel brengt u worteldoek aan. Daarna strooit u de boomschors gelijkmatig uit. Meer hoeft u niet te doen. Boomschors gaat gemiddeld 5 jaar mee, afhankelijk van de ondergrond en de weersomstandigheden. Boomschors is wel licht van gewicht, maar u zult versteld staan over het volume dat u nodig heeft voor uw tuin. Reken op de website nog even uit hoeveel u precies nodig heeft, maak uw keuze en bestel online. Binnenkort ligt uw tuin er niet alleen volledig netjes bij, u zult ook minder werk hebben om onkruid te bestrijden. Dankzij boomschors geniet u dubbel van uw tuin!

Tuinschors kopen begint met het maken van de juiste keuze. U wil boomschors bestellen maar weet nog niet goed welke soort het best geschikt is voor u? We bieden verschillende boomschorsen met elk hun eigen kwaliteiten en uitstraling. De grootte van de schors is een persoonlijke keuze. Kleinere stukken lagen beter en laten dus minder licht door, wat ook de kieming van de onkruidzaden nog beter bestrijdt. Grotere stukken gaan dan weer langer mee (verteren minder snel). Vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan elke werkdag voor u klaar met passend advies.

Ons assortiment boomschors

Gerelateerde artikelen