Februarideal, aantrekkelijke korting op potgrond en tuinaarde

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Terraskachel aanschaffen: 7 voordelen op een rij

Er gaat niets boven een hapje en een drankje in de tuin met vrienden en familie. Helaas is ons land een koud kikkerlandje en is in de tuin zitten niet altijd fijn. Een terraskachel zorgt ervoor dat u zelfs op de wat koudere avonden lekker buiten kunt zitten. In deze blog zetten we de 7 grootste voordelen van een terraskachel op een rij!

1. Extra warmte

Allereerst genereren terraskachels natuurlijk een flinke dosis extra warmte. Zo kunt u ook in het voorjaar, wanneer de avondtemperaturen vaak nog aan de lage kant zijn, gezellig buiten eten zonder een extra trui aan te trekken. Bovendien is het gebruiken van een terraskachel milieuvriendelijker en energiezuiniger dan binnen zitten met de verwarming aan.

Omdat u langer buiten blijft zitten, bespaart u met een terraskachel ook energiekosten. In plaats van een heel huis verwarmen, hoeft u nu alleen maar met wat hout het stukje te verwarmen waar u met uw gezelschap zit.

2. Een terraskachel verhoogt de sfeer

Een terraskachel of terrashaard zorgt niet alleen voor extra warmte, maar creëert ook sfeer in uw tuin. Het zacht knisperend hout en de gele vlammen die door de avond dansen vormen het ideale decor voor een goed gesprek of een gezellige borrel met vrienden of familie. Hierbij zorgt een terraskachel voor een sfeervolle overall look in uw tuin, terras en/of balkon.

Geef de juiste sfeer aan je tuin met een terraskachel of terrashaard

3. Een terraskachel is overal toegestaan

Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen! Of je nou in een landhuis, rijtjeswoning, flat of aanleunwoning woont, het is overal toegestaan om een terraskachel te hebben. Een terraskachel is dus niet alleen weggelegd voor mensen met een ruime veranda of grote tuin. Ook op het balkon van een appartement mag u hem gebruiken, omdat een terraskachel niet zorgt voor een open vuur. Het brandgevaar blijft dus tot een minimum beperkt.

4. Barbecueën met een terraskachel

Sommige terraskachels zijn ook geschikt om op te barbecueën. Zo kunt u ook in de gloed van de zachte, langzaam ondergaande voorjaarszon genieten van een smakelijk gegrild lapje vlees of sappig stukje groente. Het enige wat u nodig hebt is een vleesrek om het vlees mee te garen en u kunt avonden lang buiten uw maaltijd bereiden.

Alleen een rekje is nodig om uw terraskachel om te toveren in een barbecue!

terraskachel

5. Beschermt tegen insecten

Gaandeweg het voorjaar komen de planten en bloemen weer tot bloei. Helaas betekent dit ook dat de meeste insecten weer actief worden. Denk bijvoorbeeld aan de prikkende muggen, de zoemende vliegen en wespen. Gelukkig zorgt de rook van de terraskachel ervoor dat de meeste insecten op een afstand blijven en voorkomt zo een hoop muggenbulten. Ook weert de rook de wespen die het hebben voorzien op uw zoete lekkernijen.

6. Volledige verbranding en weinig verbruik

Terraskachels hebben naast het voordeel van het besparen van energiekosten nog een ander voordeel. Zo verbruikt een terraskachel bescheiden hoeveelheden hout en levert het apparaat een hoog rendement. Het is dus niet nodig om grote stronken hout in uw tuin op te slaan!

7. Maak uw terraskachel-set compleet!

Een terraskachel of terrashaard heeft zoveel voordelen dat u er bijna niet meer omheen kunt. Heeft u net een mooie terraskachel aangeschaft? Dan is het tijd om uw kachel-set compleet te maken met een passende houtmand, een handige pelletemmer en een mooie pelletschep. De avonden in uw tuin zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Heeft u vragen na het lezen van deze blog of is er iets niet duidelijk? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij nemen alle tijd om u verder te helpen.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van perzikstenen in je tuin

Als je op zoek bent naar een mooie en praktische bodembedekker voor je tuin, overweeg dan eens perzikstenen. Deze natuurlijke… Lees verder

Franse wijnvaten: Een stukje geschiedenis, vakmanschap en decoratie in je interieur of tuin

Franse wijnvaten van 225 liter zijn niet alleen functioneel in de wijnproductie, maar ook esthetisch aantrekkelijk en brengen een uniek… Lees verder

Houtsnippers of boomschors onder een speeltoestel?

Houtsnippers of boomschors kopen voor onder je speeltoestellen? Houtsnippers en Franse premium boomschors zijn allebei erg geschikt als valdempende ondergrond… Lees verder