Winkelmand
BTW
  • Duizenden tevreden klanten in NL & BE
  • Alleen hoogwaardige houtproducten
  • Besteld voor 12:30 = vandaag verzonden (ma-vr) *

Vuurschaal kopen: tips waarvoor je ze kunt gebruiken

Vuur is al sinds mensenheugenis verbonden met ons bestaan. Het is een bron van warmte en gezelligheid, maar ook een uiterst praktisch element dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de menselijke voedselgeschiedenis. Het kopen van een vuurschaal of vuurkorf is een prima manier om de magie van vuur ook uw tuin binnen te laten dringen. Voor welke doeleinden kan een vuurschaal zoal worden gebruikt? En hoe haalt u het maximale rendement uit een vuurschaal of vuurkorf? Wij laten het u zien aan de hand van een aantal nuttige gebruikstips.

Gezelligheid in de buitenlucht

De meesten van ons herinneren zich nog wel de romantiek en charme van een jeugdig kampvuurtreffen. Gezellig samenzijn met familie en vrienden in de buitenlucht, onderwijl luisterend naar de boeiendste en grappigste verhalen. En dat allemaal zonder de afleidende klanken van de oprukkende moderniteit zoals het gerinkel van uw smartphone of de geluiden van de televisie op de achtergrond. Met een vuurschaal laat u die tijden herleven. Vuurschalen zijn praktische en functionele kunstwerken die zijn ontworpen om het buitenleven te verrijken met schoonheid, warmte en vriendschap.

Genieten in alle seizoenen

Aangezien we op een stukje aarde leven dat wordt gekenmerkt door de wisseling der seizoen, kunnen we in Nederland lang niet het hele jaar genieten van subtropische buitentemperaturen. Met een vuurschaal kunt u ook in de herfst en het vroege voorjaar nog volop genieten van het buitenleven. Vuurschalen en -korven leveren genoeg warmte voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden onder het genot van een smakelijk hapje en drankje.

Een sfeervolle tuin

Vuurkorven en vuurschalen zijn prima instrumenten om een bijzondere sfeer te scheppen in uw tuin. Een knisperend vuurtje geeft het nachtelijke panorama toch net wat extra cachet. De grote verscheidenheid aan verscheidene vuurschalen en -korven geeft u bovendien veel speelruimte. Wilt u een groot en overvloedig vuur dat sterk afsteekt tegen de deken van het nachtelijk duister? Of gaat uw voorkeur uit naar een intiem vuurtje? Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een grote vuurschaal, maar eventueel ook voor een kleiner model.

BBQ-vuurschaal

Vuurschalen kunnen ook voor andere doeleinden worden aangewend dan alleen het stoken van vuur. U kunt de schalen ook gebruiken om de inwendige mens tevreden te stellen. Er zijn bijvoorbeeld enorm praktische, multifunctionele vuurkorven en -schalen die ook prima dienstdoen als barbecue en bijzettafel. Zo kunt u de avond beginnen met het grillen van een smakelijk stukje vlees. Wordt het later op de avond wat frisser? Dan verwijdert u het houten blad en grillrooster om met behulp van wat haardblokken een aangenaam vuurtje aan te wakkeren.

Verschillende soorten en maten

Vuurschalen zijn er in verschillende soorten en maten en staan daarom garant voor veel keuzeflexibiliteit. Er zijn bijvoorbeeld modellen met en zonder deksel. Ook het design kan sterk verschillen en uiteenlopen van traditioneel tot zeer modern. De Laser Cut vuurbal is bijvoorbeeld verrijkt met fraaie motieven van bomen en herten, waardoor het model een sfeervolle uitstraling heeft. Een goede vuurschaal is meestal vervaardigd uit weervaste materialen zoals gietijzer of cortenstaal. Gietijzer is uiterst hittebestendig behoudt ook bij temperaturen van 400 graden nog zijn oorspronkelijke vorm.

Tuinaccessoire met multifunctioneel karakter

Zoals u ziet is een vuurschaal een ware aanwinst voor de tuin die opvalt door haar multifunctionaliteit. Vuurschalen en -korven zijn echte sfeermakers, zorgen voor extra warmte en kunnen vaak zelfs nog als BBQ worden gebruikt als zin hebt in iets lekkers van de grill. Bent u benieuwd naar ons vuurschalenassortiment? Neem dan vooral een kijkje op Bustotaal.nl!