Vanwege groot succes verlengd: 14 extra dagen korting op alles op een pallet! Bekijk de: actie!

BTW
Recent toegevoegd
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Pelfin houtpellets

Wil je het milieu helpen en tegelijkertijd geld besparen? Kies dan voor Pelfin houtpellets! Pelfin biedt houtpellets aan in twee verschillende varianten: de witte naaldhoutpellets en de bruine loofhoutpellets. Beide soorten zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je het milieu en je portemonnee kunt sparen.

Pelfin houtpellets zijn een milieuvriendelijke en kosteneffectieve brandstof, die gebruikt kan worden voor je houtpelletkachel. De pellets zijn gemaakt van afvalhout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bosbouw. Hierdoor is Pelfin een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. Het voordeel van Pelfin houtpellets is dat ze veel energie leveren. De pellets leveren een hoge warmte-energie-opbrengst en zorgen daarmee voor een lagere energierekening. Hoeveel energie en kosten je bespaard met een pelletkachel lees je hier.

Verschil tussen witte en bruine houtpellets van Pelfin

Pelfin biedt twee soorten houtpellets aan: witte en bruine. Witte naaldhoutpellets zijn gemaakt van naaldhout en zijn daardoor iets duurder dan de bruine loofhoutpellets. Bruine loofhoutpellets zijn gemaakt van loofhout en zijn daardoor iets goedkoper. Beide soorten houtpellets leveren een hoge warmte-energie-opbrengst en zijn milieuvriendelijk.

Naast het verschil in type hout, zijn er ook verschillen in de kleuren van de pellets. De witte naaldhoutpellets zijn licht van kleur in vergelijking met de bruine loofhoutpellets. Dit komt doordat de naaldhoutpellets gemaakt zijn van lichtere soorten hout zoals dennen, sparren en ceder. De bruine loofhoutpellets zijn donkerder van kleur omdat ze gemaakt zijn van donkerder houtsoorten zoals beuk, eik en es.

Bij witte pellets wordt erop toegezien dat het gebruikte zaagsel schorsvrij is. Zo zorg je ervoor dat de pellets bij de verbranding een zeer laag asgehalte achterlaten. Voordeel daarvan is dat je ook minder snel de aslade hoeft te legen. Bij bruine pellets wordt er op toegezien dat de gebruikte houtsoorten onbehandeld zijn, zodat een hogere verbrandingswaarde wordt gerealiseerd. Een hogere verbrandingswaarde zorgt ervoor dat er meer warmte geproduceerd kan worden. En hoe meer warmte je produceert, hoe minder product je hoeft te verbruiken.

Witte houtpellets worden meestal gebruikt om kleinere ruimtes te verwarmen. Bruine (donkere) pellets branden minder fel, maar ze hebben een hoger rendement dan witte pellets. De bruine pellets zijn dus meer geschikt om grotere ruimtes te verwarmen.

Witte houtpellets van Pelfin

Deze houtpellets leveren een hoge warmte-energie-opbrengst en zijn zeer milieuvriendelijk. Ze produceren minder schadelijke stoffen zoals CO2, stikstofoxiden en fijnstof. Witte houtpellets zijn ideaal voor het verwarmen van kleine oppervlakken, zoals woningen.

Omdat deze houtpellets licht van kleur zijn, branden ze sneller dan donkere houtpellets. Dit maakt ze geschikt voor het verwarmen van kleine oppervlakken. Bovendien zijn witte houtpellets voordeliger dan donkere houtpellets.

Bruine houtpellets van Pelfin

Donkere houtpellets, zoals de bruine loofhoutpellets van Pelfin, branden door de hoge dichtheid langer dan lichte houtpellets. Daardoor leveren ze per kilo minder warmte, maar branden ze langer. Dit maakt donkere houtpellets geschikt voor het verwarmen van grote oppervlakken, zoals een loods of boerderij. Bovendien zijn donkere houtpellets, zoals de bruine houtpellets van Pelfin, voordeliger dan witte houtpellets.

Pelfin houtpellets kopen bij Bustotaal

Wil je Pelfin houtpellets kopen? Bestel eenvoudig online jouw gewenste hoeveelheid Pelfin pellets. In de meeste gevallen heb je de bestelling al de volgende werkdag in huis. En vaak zelfs gratis bezorgd! Dit wordt aangegeven tijdens je bestelling. Als het op een ander moment beter uitkomt, kun je in de winkelwagen ook een gewenste afleverdag selecteren. Meer weten over houtpellets? Je leest hier alles wat je moet weten over pellets.

Wil je graag persoonlijk advies of heb je nog vragen? Neem dan contact op.