Winkelmand
BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Pelfin houtpellets

Wil je het milieu helpen en tegelijkertijd geld besparen? Kies dan voor Pelfin houtpellets! Pelfin biedt houtpellets aan in twee verschillende varianten: witte naaldhoutpellets en bruine loofhoutpellets. Beide soorten zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je het milieu en je portemonnee kunt sparen.

Pelfin houtpellets zijn een zeer milieuvriendelijke en kosteneffectieve brandstof, die gebruikt kan worden voor je houtpelletkachel. De pellets zijn gemaakt van afvalhout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bosbouw. Hierdoor is Pelfin een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. Het voordeel van Pelfin houtpellets is dat ze veel energie leveren. De pellets leveren een hoge warmte-energie-opbrengst en zorgen daarmee voor een lagere energierekening. Pelfin houtpellets zijn ook zeer milieuvriendelijk.

Verschil tussen witte en bruine houtpellets van Pelfin

Pelfin biedt twee soorten houtpellets aan: witte naaldhoutpellets en bruine loofhoutpellets. Witte naaldhoutpellets zijn gemaakt van naaldhout en zijn daardoor iets duurder dan bruine loofhoutpellets. Bruine loofhoutpellets zijn gemaakt van loofhout en zijn daardoor iets goedkoper. Beide soorten houtpellets leveren een hoge warmte-energie-opbrengst en zijn milieuvriendelijk.

Naast het verschil in type hout, zijn er ook verschillen tussen de kleuren van de pellets. De witte naaldhoutpellets zijn licht van kleur in vergelijking met de bruine loofhoutpellets. Dit is omdat de naaldhoutpellets gemaakt zijn van lichtere soorten hout zoals dennen, sparren en ceder. De bruine loofhoutpellets zijn donkerder van kleur omdat ze gemaakt zijn van donkerder houtsoorten zoals beuk, eik en es.

Witte houtpellets van Pelfin

Witte houtpellets van Pelfin zijn gemaakt van naaldhout en zijn daardoor licht van kleur. Deze houtpellets leveren een hoge warmte-energie-opbrengst en zijn zeer milieuvriendelijk. Ze produceren minder schadelijke stoffen zoals CO2, stikstofoxiden en fijnstof. Witte houtpellets zijn ideaal voor het verwarmen van kleine oppervlakken, zoals woningen.

Omdat deze houtpellets licht van kleur zijn, branden ze sneller dan donkere houtpellets. Dit maakt ze geschikt voor het verwarmen van kleine oppervlakken. Bovendien zijn witte houtpellets voordeliger dan donkere houtpellets.

Bruine houtpellets van Pelfin

Donkere houtpellets, zoals de bruine loofhoutpellets van Pelfin, branden door de hoge dichtheid langer dan lichte houtpellets. Daardoor leveren ze per kilo minder warmte, maar branden ze langer. Dit maakt donkere houtpellets geschikt voor het verwarmen van grote oppervlakken, zoals een loods of boerderij. Bovendien zijn donkere houtpellets, zoals de bruine houtpellets van Pelfin, voordeliger dan witte houtpellets.