Korting op alle Augustiner producten! Ga naar de actiepagina voor meer info!

BTW
 • Topbeoordeling: 8.9+
 • Bepaal je eigen aflevermoment*
 • Veilig en betrouwbaar

Siergrind

Siergrind is een populaire keuze voor de afwerking van tuinen, opritten, paden en andere buitenruimtes. Het is duurzaam, makkelijk te onderhouden en biedt een aantrekkelijke uitstraling. Bij ons koop je alle verschillende soorten grind, van normaal wit grind tot Ardenner split en basalt split.

Wat is siergrind precies?

Siergrind is kleine, gekleurde of ongekleurde stenen die worden gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin of op de oprit. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Siergrind wordt gewonnen uit natuurlijke bronnen en is duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Waarom zou je kiezen voor siergrind?

Er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor siergrind in plaats van andere soorten afwerking. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Siergrind is duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder dat het vervangen hoeft te worden.

 • Het is onderhoudsvriendelijk en hoeft niet regelmatig gewassen of gezeefd te worden. Dit kan tijd en moeite besparen in het onderhoud van je tuin of oprit.

 • Siergrind biedt een aantrekkelijke uitstraling en kan een mooie aanvulling zijn op elke tuin of oprit. Het kan een professionele en verzorgde look geven aan je buitenruimte.

 • Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw persoonlijke stijl past. Of je nu houdt van een klassieke of moderne look, er is voor ieder wat wils.

Welke soorten siergrind hebben wij beschikbaar?

Bij ons kun je terecht voor een ruime selectie van siergrindsoorten, waaronder:

 • Normaal wit grind: dit is een klassieke keuze die makkelijk te combineren is met andere tuinmaterialen. Het geeft een frisse, schone uitstraling aan je buitenruimte.
 • Limburgs wit grind: dit is een lichtere variant van het normale wit grind, met een frisse uitstraling. Het is afkomstig uit Limburg en geeft een rustgevende sfeer aan je buitenruimte.
 • Ardenner split: deze soort heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Het is afkomstig uit de Ardennen en is daarom ook wel bekend als Ardennen split.
 • Basalt split: dit is een donkergrijze soort met een moderne uitstraling. Het is afkomstig uit basaltgesteente en is daarom ook wel bekend als basalt split.
 • Grauwacke split: deze soort heeft een donkergrijze kleur en is afkomstig uit Duitsland. Het is gemaakt van grauwacke, een sedimentair gesteente dat voorkomt in de streek rond de Rijn.
 • Jura split: dit is een mooie, warme kleur grind afkomstig uit het Jura-gebergte in Zwitserland. Het geeft een natuurlijke en rustieke uitstraling aan je buitenruimte.
 • Lava split: zoals de naam al doet vermoeden, is dit grind gemaakt van lava. Het heeft een donkergrijze kleur en is afkomstig uit vulkanisch gesteente. Het geeft een stoere en industriële look aan je tuin of oprit.
 • Noors split: dit is een prachtige, natuurlijke grindsoort afkomstig uit Noorwegen. Het heeft een koude, blauwachtige kleur en is gemaakt van graniet.
 • Doornikse grind: deze grindsoort is afkomstig uit de Belgische stad Doornik en heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Het is gemaakt van zandsteen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Elbe split: dit is een donkergrijze grindsoort afkomstig uit de Elbe-vallei in Duitsland. Het is gemaakt van basaltgesteente en geeft een moderne en industriële look aan je tuin of oprit.
 • Icy blue: zoals de naam al doet vermoeden, is dit grind van een mooie, koude blauwe kleur. Het geeft een frisse en elegante uitstraling aan je buitenruimte.

Een siergrind tuin, goed idee?

Een siergrind tuin kan een mooie aanvulling zijn op elke buitenruimte. Het biedt een duurzame, onderhoudsvriendelijke en aantrekkelijke afwerking voor paden, borders, opritten en andere gebieden in de tuin. Bij Bustotaal.nl kun je terecht voor een ruime selectie van siergrind in verschillende kleuren en soorten, zodat je iets kunt vinden wat bij jouw persoonlijke stijl en wensen past. Of je nu houdt van een klassieke of moderne look, er is voor ieder wat wils. En met onze gratis levering binnen 2 werkdagen kun je snel aan de slag met het aanleggen van je siergrind tuin.

Wat is de prijs van siergrind aanleggen?

Het aanleggen van siergrind kan een betaalbare optie zijn voor het afwerken van je tuin of oprit. Bij Bustotaal.nl kun je terecht voor betaalbare big bags met siergrind, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het project. Het aanleggen van siergrind is een doe-het-zelf project dat relatief eenvoudig is, zolang je de juiste voorbereidingen treft en de stappen volgt die hierboven zijn beschreven.

Bij Bustotaal.nl betaal je niet veel voor een big bag met siergrind, wat het een betaalbare optie maakt voor het afwerken van je buitenruimte. Bovendien bieden we gratis levering binnen 2 werkdagen, zodat je snel aan de slag kunt gaan met het project. Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om je tuin of oprit te verfraaien, is siergrind zeker een optie om in overweging te nemen.

Hoe moet ik siergrind aanleggen, de 4 stappen

Het aanleggen van siergrind kan een doe-het-zelf project zijn, maar het is wel belangrijk om het op de juiste manier te doen om ervoor te zorgen dat het lang meegaat en er goed uitziet. Hier zijn enkele tips voor het aanleggen van siergrind:

 1. Maak een goed voorbereide ondergrond. Zorg ervoor dat de grond waarop je het grind wilt aanleggen vlak en stabiel is. Verwijder eventuele oneffenheden en bewerk de grond indien nodig.
 2. Gebruik worteldoek. Leg een worteldoek over de grond voordat je het grind aanbrengt. Dit voorkomt dat onkruid door het grind heen groeit en zorgt ervoor dat het grind langer meegaat.
 3. Breng een laag zand aan. Voordat je het grind aanbrengt, is het aan te raden om een laag zand aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat et grind beter op zijn plaats blijft en voorkomt dat het verschuift. Breng een laag van ongeveer 2 centimeter zand aan en werk het goed in de grond.
 4. Leg het grind aan. Zorg ervoor dat het grind op een gelijkmatige laag wordt aangebracht en probeer oneffenheden te voorkomen. Gebruik een hark of een ander gereedschap om het grind goed te verdelen.

Het aanleggen van siergrind kan een tijdrovend project zijn, maar het resultaat is het waard. Door de tijd te nemen om het goed te doen, zorg je ervoor dat het grind langer meegaat en er goed uitziet. Als je niet zeker weet hoe je het beste siergrind kunt aanleggen, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice voor advies. Zij staan klaar om je te helpen met al je vragen.

Samengevat

In samenvatting biedt siergrind een duurzame, onderhoudsvriendelijke en aantrekkelijke afwerking voor tuinen en opritten. Bij Bustotaal.nl kun je terecht voor een ruime selectie van siergrind in verschillende kleuren en soorten, tegen de scherpste prijs van Nederland. We bieden gratis levering binnen 2 werkdagen, zodat je snel van je nieuwe grind kunt genieten. Als je op zoek bent naar de perfecte afwerking voor je buitenruimte, neem dan een kijkje in ons aanbod en bestel vandaag nog.