Laatste kans! Dikke korting op alle Augustiner producten! Bezoek hier voor details.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Accessoires pelletkachel: welke accessoires zijn onmisbaar?

Een pelletkachel is een prima apparaat voor het verwarmen van een kamer of huis. De pelletkachel is niet alleen een bijzonder efficiënt, maar ook milieuvriendelijk alternatief voor een traditionele open haard of normale houtkachel. Hebt u een onlangs een nieuwe pelletkachel aangeschaft of bent u van plan om er eentje in huis te halen? Dan is het ook goed om eens te kijken naar de bijbehorende accessoires. Hiermee haalt u het beste uit uw pelletkachel. In dit artikel bespreken we de belangrijkste accessoires en laten we zien welke functie ze vervullen.

Witte en bruine houtpellets

accessoires

Een pelletkachel kan natuurlijk niet branden zonder pellets. Dit zijn gestandaardiseerde, cilindervormige houtdeeltjes die zijn vervaardigd uit samengeperst zaagsel en/of spaanders van schoon en onbehandeld hout. Het gaat hier om restmateriaal uit de houtindustrie. Er hoeven dus geen extra bomen te worden gekapt voor de productie van houtpellets. U hebt de keuze uit zogenaamde witte en bruine houtpellets. Witte pellets zijn geschikt voor elke pelletkachel. Ze hebben een hoge verbrandingswaarde en een laag asgehalte. Onze witte pellets zijn van Duitse makelij en voldoen aan de DIN- en EN+-norm. De bruine pellets zijn vervaardigd uit diverse hardhoutsoorten. Ze zijn ook voorzien van certificatie en staan door hun hoge rendement garant voor een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Met een gemiddeld vochtpercentage van 6.7% en een as-gehalte van 0.7% hebben bruine houtpellets een droog en schoon karakter.

Pelletmand

Het is natuurlijk ook handig als u de houtpellets ergens kunt opslaan. Een handig accessoire voor dit doel is onze praktische, uit zwart synthetisch leer vervaardigde pelletmand. De mand biedt volop ruimte voor 15 kilogram aan pelletkorrels. Daarnaast is ze multifunctioneel en ook geschikt voor het opslaan van briketten of houtblokken.

Pelletschep

Een pelletschep is ook een stukje gereedschap dat niet mag ontbreken in een set met hoogwaardige accessoires voor de pelletkachel. Een pelletschep wordt gebruikt om de kachel te vullen met houtpellets. De pelletschep uit het starterspakket van Bustotaal is gemaakt van hoogwaardig aluminium. De keuze van het materiaal zorgt ervoor dat het handige hulpmiddel zowel vederlicht als slijtvast is. De schep is met een gewicht van maximaal 1 kilogram te vullen met pelletkorrels.

HG kachelruitjesreiniger

Accessoires voor het reinigen van de ruiten van uw pelletkachel mogen natuurlijk ook niet ontbreken als u uw apparaat tiptop in orde wilt houden. Onze kachelruitjesreinger van HG is uw ideale kompaan bij het schoonhouden van de kachel. Met de vloeistof wordt het een makkie om roet, teer en vet te verwijderen en de beglazing brandschoon te houden. Laat de vloeistof na het aanbrengen 3 tot 5 minuten inwerken alvorens u het kachelruitje afwast met een schone en natte spons.

Hittebestendige handschoenen

Onze hittebestendige handschoenen zijn ook onmisbare accessoires voor de trotse eigenaar van een pelletkachel. Ze zijn vervaardigd uit rood splitleder, gevoerd met molton en gestikt met ultrasterk kevlar. De handschoenen vormen de perfecte bescherming tegen de hitte die uw kachel afgeeft. Ze hebben een universele maat en worden geleverd per paar.

Alle accessoires voor de pelletkachel

U ziet het: met het starterspakket van Bustotaal bent u perfect en in alle opzichten prima voorbereid op het gebruiken van uw pelletkachel. Dat wordt dus gelijk en lang genieten van de nieuwe en milieuvriendelijke warmtebron in uw huis!

Gerelateerde artikelen

Welke pellets kan ik het beste gebruiken in mijn pelletkachel?

Pelletkachels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een efficiënte en milieuvriendelijke alternatieve manier om onze huizen te verwarmen.… Lees verder

Wat zijn de voor- en nadelen van een pelletkachel?

In de zoektocht naar efficiëntere en duurzamere verwarmingsoplossingen zijn pelletkachels de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze innovatieve kachels maken… Lees verder

De groeiende vraag naar duurzame energiebronnen en de rol van houtpellets

In onze moderne wereld staan duurzaamheid en milieubescherming hoog op de agenda. Dit is dan ook de reden waarom steeds… Lees verder