Nog maar een paar dagen korting op Franse Boomschors in big bags, bekijk de actie!.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

De 8 tuintrends van 2019!

Het is elk jaar weer de vraag hoe u de tuin gaat opknappen, zodat deze er weer prachtig bijstaat. In de zomer eten en drinken bij de ondergaande zon en in het najaar de tuin gezellig maken met verlichting en winterharde planten. Om u op weg te helpen, hebben wij in deze blog de acht belangrijkste tuintrends op een rij gezet!

Dit zijn de 8 nieuwste tuintrends

Hieronder vindt u de acht tuintrends die veel tevoorschijn zullen komen. Bekijk ze allemaal en haal de trends eruit waar u zelf iets mee kunt.

1. Gebruiksgemak staat voorop

Tegenwoordig draait alles om gebruiksgemak. Van elektrische kruiwagens tot zelfrijdende grasmaaiers, alle producten worden doorontwikkeld tot de mens zelf bijna niets meer hoeft te doen. Deze trend trekt zich dit jaar ook door naar de inrichting van de tuin.

Praktische zaken worden dan ook als eerste aangepakt. Waar komen de afvalcontainers te staan, zonder dat u veel hoeft te lopen? Is de weg naar de schuur kort en makkelijk te begaan? Is de overkapping te bereiken zonder dat u nat kunt worden?

Als deze zaken geregeld zijn, begint de inrichting van de rest. Ook hier staat de eenvoud en het gebruiksgemak voorop. De zitgedeeltes dienen makkelijk bereikbaar te zijn en de tuin dient een gevoel van rust uit te stralen. Zo kunt u optimaal van uw vrije tijd genieten.

tuintrends 2019

Is de schuur makkelijk te bereiken? En zijn de containers snel en handig te plaatsen?

2. Makkelijk in onderhoud

De volgende trend ligt in het verlengde van het bovenstaande. Een tuin die is ingericht op eenvoud en gebruiksgemak, kan tegelijkertijd ook een makkelijk te onderhouden tuin zijn. Enkele pijlers die u kunnen helpen om uw tuin het hele jaar door in mooie staat te houden zijn:

  • waterbestendige tuinmeubels;
  • duidelijke maairanden langs het gazon;
  • goed afgemeten worteldoeken;
  • plantvakken gevuld met planten die verschillende bloeiperiodes hebben.

3. Kindvriendelijke plek

De tuin is bij uitstek de plek waar de hele familie kan verblijven. Ook kinderen zijn graag bezig in de tuin, vooral met spelen. Een veilige tuinomgeving zorgt ervoor dat u uw (klein)kinderen met een gerust hart in de tuin los kunt laten. Overzicht en ruimte zijn hierbij belangrijke thema’s. Vermijd zoveel mogelijk scherpe randen en hoogteverschillen. Ook materialen waar kinderen in kunnen klimmen of planten die steken zijn geen aanrader.

4. Bloembollen

We kunnen wel stellen dat bloembollen helemaal terug zijn van weggeweest. Bloembollen kunnen ‘gewone’ perken of plantvakken een compleet andere uitstraling geven. Daarnaast is het planten van de bloembollen een leuke bezigheid voor het hele gezin!

5. Volle border

Deze trend is al een tijd gaande en zal ook in 2019 nog steeds veel te zien zijn. Een volle border maakt niet alleen de tuin mooier, maar heeft tevens een paar praktische voordelen. Zo wordt het regenwater beter opgenomen door de bodem en kunt u de tuin makkelijker onderhouden. Daarnaast is een border aanleggen niet lastig, u moet alleen even de richtlijnen kennen.

tuintrends 2019

Een border in de tuin geeft de tuin sfeer. Daarnaast is een border aanleggen niet moeilijk.

6. Overdekt tuinplezier

We zijn er als Nederlanders gek op om gezellig en lang na te borrelen in de tuin. Helaas werkt het onvoorspelbare Nederlandse weer niet altijd mee. Een grote overkapping, waar de visite ontvangen kan worden, is dan ook erg populair.

7. Buitenshuis koken

Tegenwoordig zitten we zo graag buiten dat we zelfs complete keukens in de tuin installeren. In 2018 waren de weergoden Nederland gunstig gezind, waardoor veel mensen tijdens het eten lekker buiten bleven. Niet alleen de ingebouwde keukens waren trouwens populair, ook de mobiele buitenkeuken en de normale barbecues waren niet aan te slepen. Dit jaar trekt deze trend zich door.

8. Kantoor in de tuin?

In het kader van milieubewustzijn sturen steeds meer bedrijven aan op thuiswerken. Vaak wordt er gezegd dat er thuis te veel afleidingen zijn om het werk naar behoren uit te voeren. Met een tuinkantoor los je dit probleem op. Een aparte kamer of serre in de tuin geeft u de kans om rustig te werken, zonder dat u elke dag in de file hoeft te staan.

Meer weten over de mogelijkheden in uw tuin?

We helpen u graag met het opknappen van uw tuin. We hebben een groot assortiment aan hoveniersproducten die u zelf kunt gebruiken. Liever eerst nog even contact met ons opnemen? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

Gerelateerde artikelen