Winkelmand
BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Wat zijn de beste pellets?

Een zak van 15Kg met Witte Mecklenburger Energy Pellets

Wat zijn de beste pellets voor je pelletkachel? Deze vraag horen wij regelmatig van onze klanten. Er bestaan allerlei factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van een pellet. In dit artikel zetten wij alle belangrijke eigenschappen van een pellet op een rij en geven wij een paar handige tips om de kwaliteit van houtpellets zelf te testen.

Kwaliteit houtpellets

  • Lage aswaarde: zorgt voor minder asvorming in de kachel: schone branding
  • Persdruk van de pellets: hoe harder de pellet des te hoger de dichtheid

Hoger Rendement = Lagere kosten

Het rendement van pelletkachel wordt bepaald door de kwaliteit van de pelletkorrel. Je wilt namelijk het hoogste rendement uit je pelletkachel halen tegen de laagst mogelijke kosten. Om jezelf te verzekeren van houtpellets met het hoogste rendement bieden gecertificeerde pellets dé uitkomst. Pellets met een keurmerk garanderen altijd de beste kwaliteit. Meer lezen over gecertificeerde houtpellets? Lees hier het artikel over het din+ en enplus keurmerk!

Doe de water test zelf!

Je kan zelf ook heel eenvoudig de kwaliteit van houtpellets testen. Hierbij heb je 2 dingen nodig; een glas water en een klein handje vol pelletkorrels. Dit kleine experiment werkt als volgt:

Vul een glas met water

  • Gooi een klein handje vol pellets in het glas.
  • Laat de houtpellets een paar minuten in het glas liggen, totdat ze opgelost worden.
Testopstelling houtpellets teten

Resultaat van de test

De pellets horen direct naar de bodem te zinken en hoe langer het duurt voordat de korrels zijn opgelost, hoe hoger de calorische waarde. Onze Mecklenburger pellets doorstaan deze test met vlag en wimpel!

Test onze pellets zelf en profiteer!

Test nu zelf onze Din Plus & En plus A1 gecertificeerde houtpellets. Onze pellets voldoen aan de strengste Europese eisen en hebben een zeer hoog rendement!

  • Bestel een houtpellets proefpakket en doe de test zelf.

Gerelateerde artikelen

De groeiende vraag naar duurzame energiebronnen en de rol van houtpellets

In onze moderne wereld staan duurzaamheid en milieubescherming hoog op de agenda. Dit is dan ook de reden waarom steeds… Lees verder

Houtsnippers of boomschors onder een speeltoestel?

Houtsnippers of boomschors kopen voor onder je speeltoestellen? Houtsnippers en Franse premium boomschors zijn allebei erg geschikt als valdempende ondergrond… Lees verder

Mulch: Wat is het precies en waarom is het zo goed voor mijn tuin?

Mulch, mulch, mulch! We houden er zo van. Het is goed voor de aarde en het ziet er goed uit… Lees verder