Nog maar een paar dagen korting op Franse Boomschors in big bags, bekijk de actie!.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Een goede pelletkachel kopen – waar moet u op letten?

Bent u op zoek naar een pellet cv kachel? Dan bent u hartstikke milieubewust bezig! Nu nog de vraag welke pelletkachel het best bij u en uw huis past. toch blijkt de zoektocht naar de beste pelletkachel lastig door de vele verschillende soorten en maten. Lees in deze blog waar u op moet letten tijdens het aanschaffen van een pelletkachel.

8 Handige tips tijdens het kopen van een pellet cv kachel

De eerste stap heeft u al gezet. U heeft besloten om een pellet cv kachel aan te willen schaffen. Maar nu begint de zoektocht pas echt. Er zijn namelijk honderden verschillende aanbieders en pelletkachels. Deze tips zorgen ervoor dat u de juiste beslissingen maakt in het aankoopproces!

1. Let op het vermogen van de pelletkachel

Een pelletkachel heeft een bepaald stookvermogen, berekend in kilowattuur (kWh). Zorg dat u de ruimte heeft opgemeten waar u de kachel wilt gaan plaatsen. De pelletkachel moet namelijk wel de hele kamer warm kunnen maken. Een kleine pelletkachel kan een hoog vermogen hebben en een grote kachel kan een laag vermogen hebben. Ga dus niet op de grootte van de kachel af, maar op het kWh-vermogen.

Vuistregel: Om na te gaan of een pelletkachel de ruimte kan verwarmen, deelt u de oppervlakte van de kamer door 10. Is uw woonkamer 30 m2, dan heeft de kachel dus een vermogen van 3 kWh nodig om de ruimte volledig te verwarmen.

2. Het design van de kachel

Naast dat de kachel zijn werk goed moet doen, is het uiterlijk natuurlijk minstens zo belangrijk! Gelukkig zijn er genoeg verschillende vormen en maten waar u uw behoefte mee kunt bevredigen. Gaat u voor een hangende pelletkachel, een kleine pelletkachel of misschien toch voor een pellet cv ketel?

Het verschil tussen een pellet cv kachel en een pellet cv ketel is dat een kachel één woonruimte verwarmt en een pellet cv ketel het hele huis verwarmt. Met een pelletkachel maak je warme lucht voor in de kamer, met een pelletketel maak je warm water, wat door de centrale verwarming gaat en zorgt dat het hele huis warm blijft.

3. Soort kachel

Heeft u een schoorsteen? Dan kunt u ervoor kiezen om de pelletkachel in de schoorsteen te laten plaatsen. Als u geen schoorsteen heeft is dat ook geen probleem, dan kiest u voor een vrijstaand model.

Losse pelletkachel

Heeft u geen schoorsteen? Dan is een losse pelletkachel misschien de beste oplossing voor u.

Let daarnaast ook op het materiaal van de kachel. Sommige materialen kunnen veel lawaai doorlaten. Materialen als speksteen of keramiek dempen het geluid van de pelletkachel goed.

4. Let op de afkomst

De prijs van een pelletkachel uit China is misschien wel aantrekkelijk, maar de kwaliteit is over het algemeen beduidend minder dan een Europees model. De Europese pelletkachels voldoen doorgaans aan de Nederlandse normen.

5. Kies een dealer met brandende kachels

Naast het vermogen, het design en de soort zijn twee andere dingen ook erg belangrijk, namelijk het brandbeeld en het geluid. Hoe ziet de kachel eruit als deze aanstaat? En misschien nog belangrijker, maakt de kachel veel lawaai? U bent als het goed is veel te vinden in de kamer met kachel, dan is het wel zo fijn als deze geen irritant geluid maakt.

6. Bekijk tijdens aanschafproces altijd de gebruiksaanwijzing

Bij elk ander apparaat bekijkt men altijd pas na de aanschaf de gebruiksaanwijzing. Met een houtkachel of pelletkachel is het belangrijk om tijdens het keuzeproces al in de gebruiksaanwijzing te kijken.

Op deze manier kiest u niet alleen de mooiste pellet cv kachel, maar ook de meest fijne kachel in onderhoud en bediening.

lees de gebruiksaanwijzing


Vergeet niet om ook de gebruiksaanwijzing alvast te bekijken!

7. U heeft altijd recht op garantie

Het is fijn om te weten dat u bij een aankoop altijd terug kunt vallen op de garantie. Hopelijk heeft u een goede pelletkachel aangeschaft, maar als er toch iets mis mee is, maakt u gebruik van de garantie. Geeft uw kachelverkoper geen garantie bij de kachel? Dan bent u niet bij de juiste verkoper!

8. Maak uw kachel-set compleet

Nu u een keuze heeft gemaakt, is het tijd om het complete plaatje af te maken. Met verschillende kachel accessoires maakt u uw kachel-set helemaal compleet.

Wilt u nog meer tips over het kopen van een pelletkachel of heeft u een vraag na het lezen van deze blog? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

De beste pellets voor uw nieuwe pelletkachel

Gerelateerde artikelen

Subsidie pelletkachel 2019: hoeveel ontvang ik?

Er is goed nieuws voor bedrijven en particulieren die in 2019 willen gaan investeren in een pelletkachel. Het is namelijk… Lees verder

Witte of bruine pellets kopen: wat zijn de verschillen?

Pelletkachels staan bekend om hun hoge rendement. Er zijn namelijk relatief weinig pellets nodig om veel warmte op te wekken.… Lees verder

Hoeveel pellets verbruikt een pelletkachel per jaar?

Naast milieuvriendelijkheid en rendement vormen de kosten van een kachel natuurlijk een bepalende factor of je wel of niet een… Lees verder