Vanwege groot succes verlengd: 14 extra dagen korting op alles op een pallet! Bekijk de: actie!

BTW
Recent toegevoegd
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Hoeveel boomschors heb ik nodig per vierkante meter?

Boomschors is een natuurproduct dat uitermate geschikt is voor het afdekken van tuinen of het aanleggen van paden. Het afdekken met boomschors voorkomt niet alleen onkruidgroei. Het beschermt ook uw tuin tegen uitdroging en vorst. Maar hoeveel materiaal per vierkante meter heeft u nodig bij het bedekken van uw tuin? En welke rekensom wordt gehanteerd voor het bepalen van de hoeveelheid benodigde boomschors per m2? In dit artikel leggen we het uit.

De voordelen van boomschors

Heeft u een worteldoek gelegd en bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame bodembedekker? Dan is boomschors een goede optie. De bodembedekker biedt decoratieve waarde door het fraaie en rustgevende uiterlijk. Daarnaast vormt de ondergrond een prima wapen tegen onkruid, vorst en uitdroging.

Soorten boomschors

Er zijn meerdere soorten boomschors waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er goedkope, duurzame en tussenoplossingen. Dennenschors is over het algemeen de goedkoopste soort, Franse boomschors is de duurzame soort en het schors van Sylvester wordt vaak gebruikt als tussenoplossing. Bij Bustotaal kunt u terecht voor diverse soorten schors, namelijk:

Welke hoeveelheid boomschors?

Hoeveel schors u precies nodig heeft voor het bedekken van uw tuin, hangt af van een aantal factoren. We noemen ze hieronder:

  • De oppervlakte (lengte maal breedte) van uw tuin;
  • Het wel of niet gebruiken van antiworteldoek;
  • De dikte van de boomschors;
  • Het bodemtype.

Elke situatie vereist een andere laagdikte. Wij raden aan om een laagdikte van 8 centimeter aan te brengen als je in een gebied woont waar zandleem of kleigrond ligt. Voor een gebied met zandgrond, adviseren we om minimaal een laagdikte van 10 centimeter aan te leggen.

Boomschors in handige Big Bags, voordelig en gratis verzonden door heel Nederland!

Franse boomschors in Big Bag
Franse boomschors – Big bag 1m³ – Goed voor +/- 12,5 m²

Rekenvoorbeeld

Stel: uw tuin is 10 bij 15 meter. De oppervlakte is dan 150 vierkante meter. Voor een tuin met een worteldoek wordt een laag schors van 5 centimeter aanbevolen als bodembedekker. Dat komt in de praktijk neer op een volume van 7,5 kubieke meter. Hier een aantal voorbeelden van de verschillende lagen:

Lengte (10) x breedte(15) x hoogte (0.05) = 7,5m³.

Bij een dikte van 10 cm en dezelfde afmetingen heeft u dus nodig:

Lengte (10) x breedte (15) x hoogte (0.10) = 15m³.

Bij een dikte van 15cm en dezelfde afmetingen heeft u dus nodig:

Lengte (10) x breedte (15) x hoogte (0.15) = 22,5m³.

Dus bij een laag van 10 centimeter bereken je de oppervlakte x 0,10 en bij een laag van 15 centimeter bereken je de oppervlakte x 0,15.

Hoeveel heb ik nodig?

Bekijk op de website welk soort boomschors snippers u wilt of neem contact op met ons voor meer informatie!

Gerelateerde artikelen

Wat is de beste bodembedekker tegen Onkruid?

Het creëren van een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin begint met de juiste bodembedekking. Bodembedekkers spelen een belangrijke rol in onkruidbestrijding, vochtbehoud en het… Lees verder

Meer biodiversiteit in je tuin

In de hedendaagse tuin wordt biodiversiteit steeds belangrijker. Niet alleen draagt het bij aan een gezondere, meer veerkrachtige tuin, maar… Lees verder

Hoe leg ik een pad aan met boomschors of houtsnippers?

Een pad van kiezels, stenen of tegels past natuurlijk niet in een groene tuin met een natuurlijke uitstraling. De moderne… Lees verder