Winkelmand

Ontvang direct €10 korting met code "SEPTEMBER10" !* Bekijk de actievoorwaarden.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Hoeveel boomschors heb ik nodig per vierkante meter?

Boomschors is een natuurproduct dat uitermate geschikt is voor het afdekken van tuinen of het aanleggen van paden. Het afdekken met boomschors voorkomt niet alleen onkruidgroei. Het beschermt ook uw tuin tegen uitdroging en vorst. Maar hoeveel materiaal per vierkante meter heeft u nodig bij het bedekken van uw tuin? En welke rekensom wordt gehanteerd voor het bepalen van de hoeveelheid benodigde boomschors per m2? In dit artikel leggen we het uit.

De voordelen van boomschors

Heeft u een worteldoek gelegd en bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame bodembedekker? Dan is boomschors een goede optie. De bodembedekker biedt decoratieve waarde door het fraaie en rustgevende uiterlijk. Daarnaast vormt de ondergrond een prima wapen tegen onkruid, vorst en uitdroging.

Soorten boomschors

Er zijn meerdere soorten boomschors waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er goedkope, duurzame en tussenoplossingen. Dennenschors is over het algemeen de goedkoopste soort, Franse boomschors is de duurzame soort en het schors van Sylvester wordt vaak gebruikt als tussenoplossing. Bij Bustotaal kunt u terecht voor diverse soorten schors, namelijk:

Boomschors op een pallet
Boomschors kopen op een pallet in zakken

Welke hoeveelheid boomschors?

Hoeveel schors u precies nodig heeft voor het bedekken van uw tuin, hangt af van een aantal factoren. We noemen ze hieronder:

  • De oppervlakte (lengte maal breedte) van uw tuin;
  • Het wel of niet gebruiken van antiworteldoek;
  • De dikte van de boomschors;
  • Het bodemtype.

Elke situatie vereist een andere laagdikte. Een laagdikte van acht centimeter is voldoende als u in een gebied woont waar zandleem of kleigrond ligt. Een zandgrond is gebaat bij een laagdikte van tien centimeter.

Boomschors in handige Big Bags, voordelig en gratis verzonden door heel Nederland!

Franse boomschors in Big Bag
Franse boomschors – Big bag 1m³ – Goed voor +/- 12,5 m²

Rekenvoorbeeld

Stel: uw tuin is 10 bij 15 meter. De oppervlakte is dan 150 vierkante meter. Voor een tuin met een worteldoek wordt een laag schors van 5 of 6 centimeter aanbevolen als bodembedekker. Dat komt in de praktijk neer op een volume van 7,5 of 9 kubieke meter. De som ziet er in het geval van een laag van 6 centimeter als volgt uit:

Lengte (10) x breedte(15) x hoogte (0.06) = 9m³.

Bij een dikte van 8 cm en dezelfde afmetingen heeft u dus nodig:

Lengte (10) x breedte (15) x hoogte (0.08) = 12m³.

Bij een dikte van 10cm en dezelfde afmetingen heeft u dus nodig:

Lengte (10) x breedte (15) x hoogte (0.1) = 15m³.

Bekijk op de website welk soort boomschors snippers u wilt of neem contact op met ons voor meer informatie!

Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen houtsnippers en boomschors

Als je op zoek bent naar een bodembedekker, dan ben je waarschijnlijk al houtsnippers en boomschors tegengekomen. Beide bodembedekkers zijn zeer populair. Maar wat… Lees verder

Hoe lang gaat boomschors mee?

Boomschors is een natuurlijk product dat veel gebruikt wordt als bodemdekker om onkruidgroei te voorkomen, voor het aanleggen van paden en… Lees verder

Hoe boomschors je tuin beschermt tijdens droge zomers

Met de toenemende droogte en hitte tijdens de zomers in Nederland, staan tuinliefhebbers voor een uitdagende taak. Maar geen zorgen,… Lees verder