Nog maar een paar dagen korting op Franse Boomschors in big bags, bekijk de actie!.

BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Hoeveel tuinaarde heb ik nodig voor in mijn tuin?

Als tuinliefhebber weet je dat het belangrijk is om goede tuinaarde te hebben voor een gezonde en bloeiende tuin. Maar hoe bereken je hoeveel aarde je nodig hebt? In deze blog leggen we je uit hoe je dit eenvoudig kunt berekenen. Om het nog makkelijker voor je te maken, kun je ook onze calculator invullen en weet je direct hoeveel tuinaarde je nodig hebt.

Rekenvoorbeeld over de hoeveelheid tuinaarde

Laten we beginnen met een simpel rekenvoorbeeld, zodat je weet hoe je de hoeveelheid tuinaarde zelf kunt berekenen. Stel je voor dat je een bloembed wilt aanleggen van 4 meter lang en 2 meter breed, en je wilt de aarde 15 cm ophogen. De formule die je gebruikt is lengte x breedte x hoogte (in meters), dus in dit geval: 4 x 2 x 0,15 = 1,2 kubieke meter. 

Vergeet niet om 15% extra tuinaarde te bestellen om rekening te houden met het inklinken van de aarde. Inklinken betekent dat de tuinaarde gaat zakken, vanwege het onttrekken van het water uit de grond. Met de 15% extra tuinaarde kom je uit op 1,38 kubieke meter tuinaarde.

Bereken het snel met onze calculator

Wil je het niet handmatig berekenen? Maak gebruik van onze calculator. Geef aan om welk product het gaat. Vul daarna de lengte, breedte en hoogte in en je weet direct hoeveel tuinaarde je moet bestellen.

Waarom is tuinaarde belangrijk voor je tuin?

Tuinaarde vormt de basis waarop je planten groeien en bloeien. Door de structuur van de bodem te verbeteren, maakt tuinaarde het makkelijker voor wortels om te groeien en voedingsstoffen op te nemen. Ook blijft het water beter vasthouden, waardoor je planten tijdens droge perioden beter gehydrateerd blijven. Bovendien voegt het voedingsstoffen toe die planten nodig hebben om gezond te blijven en weerstand te bieden tegen ziektes. Een investering in goede kwaliteit tuinaarde kan daarmee het verschil betekenen tussen een tuin die floreert en 1 die moeite heeft om te overleven. Het kiezen van de juiste tuinaarde is daarom een belangrijke stap voor iedereen die streeft naar een gezonde en bloeiende tuin.

Tuinaarde kopen

Ben je op zoek naar tuinaarde voor je tuin? Augustiner tuinaarde is dé keuze voor tuiniers die streven naar een gezonde en bloeiende tuin. Deze premium bodemverbeteraar, verrijkt met organisch materiaal, maakt de grond luchtiger en zorgt ervoor dat water beter vast wordt gehouden. Het stimuleert ook het bodemleven, waardoor planten beter bestand zijn tegen ziekten en plagen. Perfect voor zowel sierlijke borders als een groen gazon. De zorgvuldig geselecteerde mix van plantaardige stoffen, compost, kalk, en NPK-meststoffen verrijkt de bodem met essentiële voedingsstoffen. Kies voor Augustiner tuinaarde om je tuinprojecten de beste start te geven.


Augustiner tuinaarde is verkrijgbaar in losse zakken, op pallets of in big bags. Wanneer je kiest om de tuinaarde af te halen, kun je ook kiezen om het los te laten storten op je aanhanger!

Gerelateerde artikelen