Vanwege groot succes verlengd: 14 extra dagen korting op alles op een pallet! Bekijk de: actie!

BTW
Recent toegevoegd
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Wat zijn bruine houtpellets?

Je staat op het punt om een belangrijke keuze te maken voor je pelletkachel: witte of bruine pellets? In dit blog gaan we ons volledig richten op bruine houtpellets. Wat maakt ze uniek, waaruit bestaan ze en voor wie zijn ze interessant? Ontdek alles wat je moet weten over deze donkere verwarmingsbron en maak een weloverwogen beslissing voor een comfortabel en duurzaam warm huis.

Het verschil tussen witte en bruine pellets:

De term “bruine houtpellets” komt niet zomaar uit de lucht vallen; deze verwijst naar de opvallende donkere kleur van de pellets. Het unieke van bruine pellets zit hem in de combinatie van loofhout (hardhout) en naaldhout (zachthout). In tegenstelling tot witte pellets, die voornamelijk uit naaldhout bestaan, bieden bruine pellets een slimme mix van verschillende houtsoorten. Deze diversiteit resulteert niet alleen in een kenmerkende kleur, maar ook in enkele opmerkelijke voordelen.

Voordelen van bruine houtpellets:

  • Hoge warmtewaarde: Ondanks hun minder felle vlammen bieden bruine pellets een indrukwekkend hoog verbrandingsrendement. Dit maakt ze ideaal voor het gelijkmatig verwarmen van grotere ruimtes.
  • Voordeliger in aanschaf: De kosteneffectiviteit van bruine pellets is te danken aan de slimme mix van zachthout en hardhout. Dit maakt ze over het algemeen vriendelijker voor je portemonnee bij de aanschaf. Let wel op dat prijzen kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden.
  • Ideaal voor grotere ruimte: Bruine houtpellets, met hun specifieke mix van loofhout en naaldhout, bieden een langdurige, constante warmte. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor het efficiënt verwarmen van grotere ruimtes, zoals schuren of kamers met een royaal oppervlak

Meer weten over het verschil tussen witte en bruine houtpellets? Lees dan de blog die we hier eerder over hebben geschreven!

Gebruik en toepassingen:

Bruine houtpellets worden gebruikt als brandstof voor pelletverwarming installaties. Raadpleeg de handleiding van je pelletkachel om te weten welk type houtpellet wordt aanbevolen. Als deze informatie ontbreekt, raden we aan een paar zakken verschillende pellets uit te proberen om de optimale match te vinden voor jouw systeem.

Overwegingen bij het gebruik van bruine pellets:

Hoewel bruine houtpellets veel voordelen bieden, is het belangrijk enkele overwegingen in gedachten te houden. Ze laten meer as achter en hebben een minder schone verbranding vergeleken met hun lichtere tegenhangers, wat wat extra tijd aan schoonmaken kan vereisen.

Een greep uit ons assortiment:

Herkomst en certificering:

Bruine houtpellets worden voornamelijk vervaardigd uit resthout van zagerijen. In onze webwinkel bieden wij bruine houtpellets aan die hoofdzakelijk uit Duitsland en de Benelux komen. Door lokaal resthout te gebruiken, houden we onze ecologische voetafdruk laag. De aangeboden bruine houtpellets zijn DINplus gecertificeerd, een Europese standaard die hoogwaardige kwaliteit en milieuvriendelijkheid waarborgt.

Gerelateerde artikelen

Hoe vermijd je het kopen van slechte houtpellets?

Houtpellets zijn er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten: witte houtpellets en bruine… Lees verder

Welke pellets kan ik het beste gebruiken in mijn pelletkachel?

Pelletkachels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een efficiënte en milieuvriendelijke alternatieve manier om onze huizen te verwarmen.… Lees verder

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine cilindrische korrels die vaak worden gebruikt als brandstof in verschillende toepassingen. Deze veelzijdige korrels worden gemaakt uit samengeperst… Lees verder