BTW
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Pelletkorrels kopen

Pelletkorrels zijn een populaire brandstof voor verwarming in huis. Ze worden gemaakt van houtafval en zijn een duurzame manier om je huis te verwarmen. In deze gids leggen we je uit wat pelletkorrels precies zijn, hoe ze werken en wat de voordelen zijn van het gebruik van pelletkorrels als brandstof.

Wat zijn pelletkorrels?

Pelletkorrels zijn kleine ovale korrels die gemaakt zijn van houtafval en andere biologische materialen. Ze worden gemaakt door het houtafval te vermalen tot fijne korrels, die vervolgens onder hoge druk samengeperst worden tot de gewenste vorm. Ze zijn gemakkelijk op te slaan en te transporteren en worden gebruikt in pelletkachels of -ketels, die speciaal ontworpen zijn om pelletkorrels te verbranden. Zo heb je een efficiënte manier om je huis te verwarmen.

Hoe werken pelletkorrels?

Pelletkorrels worden gebruikt in pelletkachels of pelletketels, die speciaal ontworpen zijn om pelletkorrels te verbranden. De pelletkachel of -ketel heeft een hopper, waarin de pelletkorrels opgeslagen worden. Vanuit de hopper worden de korrels automatisch naar de verbrandingskamer getransporteerd, waar ze verbrand worden.

De verbranding van pelletkorrels geeft warmte af, die gebruikt kan worden om een ruimte te verwarmen of om warm water te maken. Pelletkachels zijn geschikt voor het verwarmen van een enkele ruimte, terwijl pelletketels geschikt zijn voor het verwarmen van het hele huis.

Voordelen van pelletkorrels

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van pelletkorrels als brandstof:

  1. Ze zijn duurzaam: Pelletkorrels worden gemaakt van houtafval en andere biologische materialen, wat betekent dat ze een duurzame manier zijn om je huis te verwarmen. Bovendien worden  pelletkorrels gemaakt worden van overschotten uit de houtindustrie, wat helpt om afval te reduceren en het materiaal optimaal te benutten.

  2. Ze zijn efficiënt: Pelletkachels en -ketels zijn zeer efficiënt als het gaat om het omzetten van brandstof in warmte. Ze hebben een hoog rendement van rond de 90%.

  3. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken: Pelletkachels en -ketels zijn eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Je hoeft alleen de hopper regelmatig bij te vullen met pelletkorrels, en de rest gebeurt automatisch. Pelletkachels en -ketels hebben ook meestal een automatische thermostaat, zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt regelen.

  4. Ze zijn goedkoper dan sommige andere brandstoffen: Pelletkorrels zijn vaak goedkoper dan sommige andere brandstoffen, zoals gas. Dit is vooral interessant als er hoge gasprijzen zijn, zoals in 2022 het geval was.

Houtpelletkorrels kopen bij Bustotaal.nl

Bustotaal.nl is de betrouwbare leverancier van houtpelletkorrels waar je terecht kunt voor al je pelletkorrels. We hebben alleen pelletkorrels met de juiste keurmerken in ons assortiment en kunnen vaak al binnen 1 werkdag bij je thuis afleveren. Als je pelletkorrels wilt kopen, dan is Bustotaal.nl de ideale keuze.

Onze klanten waarderen ons met een gemiddelde van 8.9 op basis van 1500 onafhankelijke reviews. Dit bevestigt dat we een betrouwbare partij zijn waar je op kunt vertrouwen. Wij zijn tevens aangesloten bij het Webshopkeurmerk, wat nog meer zekerheid geeft dat je bij ons aan het juiste adres bent voor je pelletkorrels.

Koop je pelletkorrels bij Bustotaal.nl en profiteer van onze snelle levering en hoge klanttevredenheid. Wij zijn de betrouwbare leverancier van pelletkorrels waar je naar op zoek bent.

Goedkope pelletkorrels kopen

Wij verkopen niet alleen de beste pelletkorrels. Wij verkopen ook goedkope pelletkorrels door grote hoeveelheden in Big Bags te verzenden. Hierdoor besparen we niet alleen op kosten maar gebruiken we ook minder plastic. Zo kan je goedkope pelletkorrels kopen en tegelijkertijd milieubewust bezig zijn. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om losgestorte pelletkorrels af te halen in Winsum!

Heb ik witte of bruine pelletkorrels nodig?

Als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te verwarmen, dan zijn pelletkorrels een goede optie. Maar wat zijn pelletkorrels precies en wat zijn de verschillen tussen witte en bruine pelletkorrels? Laten we eens kijken.

Er zijn twee soorten pelletkorrels die vaak verkrijgbaar zijn: witte en bruine pelletkorrels.

Witte pelletkorrels

Witte pelletkorrels zijn gemaakt van zacht hout, zoals naaldhout of essenhout, en hebben een lichte kleur. Ze branden schoner dan bruine pelletkorrels, omdat ze geen schors bevatten, wat betekent dat er minder fijnstof en rookvorming vrijkomt tijdens de verbranding. Witte pelletkorrels zijn daarom geschikt voor mensen die minder willen schoonmaken en weinig fijnstof uit willen stoten. Ze zijn ook geschikt voor het verwarmen van een kleiner oppervlak, omdat ze snel warmte afgeven.


Bruine pelletkorrels

Bruine pelletkorrels zijn gemaakt van hardere houtsoorten, zoals eikenhout, en bevatten schors. Dit zorgt ervoor dat ze tijdens de verbranding meer onderhoud vergen van de pelletkachel, omdat de schors kan achterblijven en moet worden verwijderd. Bruine pelletkorrels hebben een donkere kleur en branden langer dan witte pelletkorrels, omdat ze een hogere dichtheid hebben. Dit betekent dat ze per kilo minder warmte afgeven, maar dat ze langer branden. Bruine pelletkorrels zijn daarom geschikt voor het verwarmen van een groter oppervlak, zoals een loods of bedrijfsgebouw. Ze zijn over het algemeen ook wat voordeliger dan witte pelletkorrels.

Samengevat

In samenvatting zijn witte en bruine pelletkorrels beide geschikt voor het verwarmen van huizen, maar afhankelijk van het doel waarvoor je ze wilt gebruiken, kan één van de twee soorten beter geschikt zijn. Witte pelletkorrels branden schoner en zijn geschikt voor het verwarmen van een kleiner oppervlak, terwijl bruine pelletkorrels langer branden en geschikt zijn voor het verwarmen van een groter oppervlak. Bedenk dus goed wat je wilt bereiken voordat je een keuze maakt tussen witte en bruine pelletkorrels.

Pelletkorrels thuisbezorgd of afhalen

Bij Bustotaal.nl kan je pelletkorrels zowel thuis laten bezorgen als ook afhalen in Winsum. Kom gerust bij ons langs op Het Aanleg 21 en haal zelf je pelletkorrels op. Daarmee bespaar je toch weer wat op bezorgkosten. Dat is wel zo gemakkelijk!