Loading...

Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen

Hoeveel boomschors heb ik nodig per vierkante meter?

boomschors , Hoeveelheid , Berekening | Gepubliceerd op 8 July 2017

Boomschors is een natuurproduct dat uitermate geschikt is voor het afdekken van tuinen of het aanleggen van paden. Het afdekken van borders met boomschors voorkomt bovendien onkruidgroei. Bovendien beschermt het uw tuinbodem tegen uitdroging en vorst. Maar hoeveel materiaal per vierkante meter hebt u nodig bij het bedekken van uw tuin? En welke rekensom wordt gehanteerd voor het bepalen van de hoeveelheid benodigde boomschors per vierkante meter? In dit artikel leggen we het uit.

De voordelen van boomschors

Hebt u een antiworteldoek gelegd en bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame bodembedekker? Dan is boomschors een goede optie. De bodembedekker biedt decoratieve waarde door het fraaie en rustgevende uiterlijk. Daarnaast vormt de ondergrond ook een prima wapen tegen onkruid, vorst en bodemuitdroging. Bij Bustotaal kunt u terecht voor diverse soorten schors. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Franse boomschors (gemaakt van snippers Franse zeeden)
  • Dennenschors
  • Sylvester (naaldhout)

Welke hoeveelheid?

Hoeveel schors u precies nodig heeft voor het bedekken van uw tuin, hangt af van een aantal factoren. Dit zijn:

  • De oppervlakte (lengte maal breedte) van uw tuin
  • Het wel of niet gebruiken van antiworteldoek
  • De dikte van de boomschors
  • Het bodemtype

Rekenvoorbeeld

Om het bovenstaande toe te lichten, is het handig om er even een rekenvoorbeeld bij te pakken. Stel je tuin is 10 bij 15 meter. De oppervlakte is dan 150 vierkante meter. Voor een tuin met worteldoek wordt in dat geval een dikte van 5 of 6 centimeter aanbevolen. Dat komt in de praktijk neer op een volume van 7,5 of 9 m3. De som ziet er in het geval van een laag van 6 centimeter namelijk als volgt uit: lengte (10) x breedte(15) x hoogte (0.06) = 9 m3. Bij een dikte van 8 cm en dezelfde tuinafmetingen heb je dus 10 x 15 x 0,08 = 12 m3 nodig, terwijl je voor de aanbevolen dikte zonder worteldoek van 10 centimeter 10 x 15 x 0,1 = 15 m3 boomschors nodig hebt.