Houtbriketten

Ontdek de kracht van duurzame warmte met onze hoogwaardige houtbriketten. Onze briketten zijn geproduceerd uit samengeperst houtzaagsel en houtsnippers, waardoor ze niet alleen een milieuvriendelijke keuze zijn, maar ook een efficiënte en krachtige warmtebron voor jouw huis. Daarom koop je briketten natuurlijk bij Bustotaal.nl!

Toon Filters

Wat zijn houtbriketten?

Houtbriketten zijn samengesteld uit geperst houtzaagsel en houtsnippers. We maken gebruik van resthout waardoor er geen extra bomen gekapt hoeven te worden. Daarom zijn houtbriketten een milieuvriendelijke keuze. Je mag ze gerust briketten voor de houtkachel, kachel briketten of haardhout briketten noemen

Welke houtbriketten verkoopt Bustotaal?

Wij bieden momenteel Pini Kay briketten aan.

Pini Kay briketten zijn gemaakt van harde houtsoorten en ze hebben een verbrandingswaarde van 5.2 kWh/kg, wat vergeleken met bijvoorbeeld RUF houtbriketten een stuk hoger ligt. De aanschafprijs van onze houtbriketten ligt over het algemeen iets hoger dan wanneer je haardhout of RUF briketten koopt. Maar, omgerekend verkrijg je meer rendement en bespaar je geld. Pini Kay houtbriketten geven meer warmte af dan andere houtbriketten. Een pakket (10kg) komt overeen met  circa 5.7 m3 aardgas: Een duurzame keuze dus die niet alleen efficiënt is, maar ook bijdraagt aan het behoud van de natuur.

Wat zijn de voordelen van houtbriketten?

  • Er hoeven geen bomen gekapt te worden omdat het product is samengesteld uit resthout uit zagerijen.
  • Dankzij de hoge dichtheid van de briketten hebben ze een langere brandduur en een gelijkmatige warmteafgifte. Dit zorgt voor een constante en aangename temperatuur in jouw woonruimte.
  • Geschikt voor gebruik in diverse verwarmingstoestellen, zoals houtkachels, open haarden, vuurkorven en zelfs geschikt voor barbecues.

Overige kenmerken van briketten:

  1. Gemakkelijk te hanteren: De compacte vorm van de houtbriketten maakt ze eenvoudig op te slaan en te hanteren. Ze zijn verpakt in handzame bundels, waardoor je ze gemakkelijk kunt opslaan zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.
  2. Minimale asvorming: Onze briketten produceren aanzienlijk minder as dan traditioneel openhaardhout, waardoor het schoonmaken van jouw haard of kachel een moeiteloze taak wordt.
  3. Milieuvriendelijkheid: Door te kiezen voor houtbriketten draag je actief bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk.

Wil je sfeervolle en gezellige avonden deze winter? Maak dan de juiste keuze met houtbriketten van Bustotaal.nl. Mede dankzij jouw keuze besparen we het klimaat zo goed mogelijk.

Waarom houtbriketten kopen bij Bustotaal?

Wanneer je houtbriketten bij Bustotaal inkoopt leveren wij het product zo efficiënt mogelijk. Doordat wij direct vanaf de producent aan huis leveren zonder tussenstops wordt de natuur het best bespaard. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook zeer goedkoop! Wij hebben weinig ruimte nodig voor opslag door direct te leveren en dat scheelt in het prijskaartje. De houtbriketten worden geleverd op pallets, deze kun je laten verzenden door heel Nederland.

Veel tevreden klanten voor briketten

Klanten bestellen regelmatig briketten bij Bustotaal en zijn zeer tevreden over de kwaliteit en service. Onze klanten waarderen ons met gemiddeld een 8.9/10. Daarnaast zijn we aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg, het kwaliteitskeurmerk voor webshops.

Koop je liever haardhout of houtpellets?

We verkopen ook haardhout en daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment voor pelletkachels.