Bustotaal 14-daagse! Alles op een pallet met korting. Loopt tot 14-06! Bekijk de: actie!

BTW
Recent toegevoegd
  • Topbeoordeling: 8.9+
  • Bepaal je eigen aflevermoment*
  • Veilig en betrouwbaar

Alles over cortenstaal kantopluiting

Na het lezen van dit blog weet je alles over cortenstaal, waarvoor je de cortenstaal kantopsluiting kan gebruiken en hoe je de kantoplsuitingen kan aanleggen.

Wat is een cortenstaal kantopsluiting?

Voordat we gaan uitleggen wat kantoplsuiting precies is en waarvoor je het kan gebruiken leggen we eerst uit wat cortenstaal is. Cortenstaal is een type staal dat speciaal is ontwikkeld om een hoge mate van weerstand tegen corrosie te bieden. Cortenstaal kan je herkennen aan de roestbruine kleur, die ontstaat door de blootstelling aan de buitenlucht wanneer je de kantopsluiting ontvangt heeft het staal namelijk de bekende metaal kleur; lichtgrijs. De roestlaag heeft niet alleen een mooie uitstraling maar het beschermt het metaal ook, hierdoor kan dit type opsluiting enorm lang mee gaan.

Voor en na foto cortenstaal

Waarom kantsluiting in je tuin?

Cortenstalen borderranden zijn erg handig en zien er stoer uit, wat ze perfect maakt voor je tuin. Ze zijn ideaal om mooie plantenbakken en randen te maken. We bieden verschillende maten cortenstaal borderranden aan, zodat je gemakkelijk verschillende delen van je tuin van elkaar kunt scheiden. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om het terras af te bakenen, of om onderscheid te maken tussen je bloemperken, looppaden, borders, het gazon en nog veel meer.

Hoe plaats je cortenstaal kantopsluitingen?

Het monteren van de kantopsluitingen is niet een hele moeilijke klus. Onze cortenstaal kantopsluitingen worden geleverd met een handige koppelset voor een makkelijke en naadloze montage en grondpinnen voor extra stabiliteit.

  1. Bepaal waar je de kantopsluiting gaat plaatsen

Voordat je gaat beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je de kantopsluitingen wilt gaan plaatsen en gaat berekenen hoeveel meter aan kantopsluiting je nodig hebt.

  1. Graaf een inkeping op de plek waar je de kantopsluiting wilt hebben

Voor het graven van de inkeping kan je een schep gebruiken. We raden aan om een inkeping van 13cm diep te graven voor de optimale stevigheid en een mooie afwerking

  1. Plaats de kantopsluiting in de inkeping en schuif ze in elkaar

Als je de inkeping hebt afgegraven, plaats je de kantopsluitingen in de inkeping en schuif je ze in elkaar. Als je ze in elkaar hebt geschoven, voeg je de koppelplaatjes toe en sla je de pin er doorheen, dan heb je een mooie naadloze montage. Tip: sla de pinnen nog niet helemaal in de grond zodat je het nog kan corrigeren.

Als je hoeken wilt creëren kan je met de hoekstukken gemakkelijk 90° hoeken creëren, maar je kan ook de hoeken zelf buigen aangezien cortenstaal een flexibel materiaal is. Als je een hoek wilt buigen zorg er dan voor de je het staal iets verder dan 90° buigt zodat je het weer een beetje terug kan buigen zo krijg je namelijk een mooie hoek. Doordat het materiaal erg makkelijk te buigen is kan je ook mooie ronde borders maken zoals op de afbeelding hieronder.

  1. Sla de pinnen volledig in de grond

Maak gebruik van een rubberen hamer om de 40 cm lange pinnen stevig in de grond te slaan. Zo zorg je ervoor dat de kantopsluiting stevig blijft staan. Om ervoor te zorgen dat de kantopsluiting recht is, kan je gebruikmaken van een lange waterpas.

  1. Vul de inkeping opnieuw aan

De laatste stap is om de inkeping weer aan te vullen met het materiaal dat jij wilt. Je kan de inkeping gewoon weer aanvullen met grond maar je zou bijvoorbeeld ook aan een kant gebruikmaken van grind. We adviseren om de kantopsluiting extra te ondersteunen als de kantopsluiting het zwaar te verduren krijgt, bijvoorbeeld bij een oprit of als je gebruik maakt van zware materialen. Je kan de kantopsluiting verstevigen met piketpalen elke 60 tot 70 cm , deze kan je aan de kantoplsuiting bevestigen met zelftappende schroeven.

Gerelateerde artikelen

Grind aanleggen: stap voor stap

Nu je hebt gekozen voor grind, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! We leggen je… Lees verder

Grind of split: wat is het verschil en wat past bij jou?

Wil je jouw tuin met een mooi grind- of splitpad laten aanleggen? Of wil je je oprit een nieuw uiterlijk… Lees verder

Meer biodiversiteit in je tuin

In de hedendaagse tuin wordt biodiversiteit steeds belangrijker. Niet alleen draagt het bij aan een gezondere, meer veerkrachtige tuin, maar… Lees verder